Het verschil tussen hardlopen en joggen

Het verschil tussen hardlopen en joggen

Wat is nou het verschil tussen hardlopen en joggen? Is er wel een verschil of is zijn de woorden elkaars synoniem? Vaak gebruikt men de woorden door elkaar. Sommige professionele lopers maken ook nog onderscheid tussen trimmen, joggen, rennen en hardlopen. De meest gangbare termen zijn joggen, hardlopen, rennen en lopen.

Wat betekenen deze hardlooptermen dan?

Belgen gebruiken het werkwoord ‘lopen’ voor de sport die wij in Nederland ‘hardlopen’ zijn gaan noemen. Met rennen denken we echt aan sprinten op een maximaal haalbare snelheid. Rennen is dan ook niet lang vol te houden, maar hardlopen wel! Trainingen waarin je wordt uitgedaagd om te sprinten helpen je om je conditie snel op te vijzelen. Dit soort trainingen zijn echter erg zwaar en niet geschikt voor beginners.

En trimmen dan?

Trimmen heeft veel definities, maar laat zich bij het hardlopen vertalen in: lichaamsoefeningen doen in de buitenlucht (gewoonlijk hardlopen) om fit te blijven (bron: Encyclo).

Trimmen is hiermee nog niet geheel uitgelegd. Trimmen is een manier van hardlopen waarbij er extra aandacht wordt besteed aan rekken en strekken en warming-up en cooling-down. Met trimmen voorkom je blessures en vergroot je de kans dat je conditie snel toeneemt.

Heb jij nog een nijpende loopvraag? Stel deze dan via info@loopland.nl of reageer op dit bericht!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *