Afvallen? Ga dan op de loopband!

Afvallen? Ga dan op de loopband!

Veel mensen in Nederland zijn te zwaar, dit is algemeen bekend. Helaas blijft dit aantal sterk toenemen en daarom moet er wat aan gedaan worden! Veel mensen weten van zichzelf dat zij te zwaar zijn of zelfs overgewicht hebben en proberen hier vaak ook wel wat aan te doen. Het probleem is vaak dat zij niet goed weten wat zij moeten doen om af te vallen en/of de discipline om door te zetten ontbreekt. Daarom behandelen wij in dit bericht een simpele manier van afvallen zodat het voor veel mensen duidelijk is wat er moet gebeuren om gewicht te verliezen!

Afvallen? Ga dan op de loopband!: Hoe kun je gemakkelijk afvallen?

Helaas, afvallen zal niet effectief verlopen als er geen lichamelijke beweging plaatsvind. Natuurlijk, het zou kunnen door een dieet te volgen, echter zijn de resultaten dan (vaak) niet blijvend en zul je na afloop weer kilo’s aankomen. Daarom adviseren wij iedereen om gewoon een gezonde dagelijkse dosis lichamelijke beweging uit te voeren. Een gemakkelijke en effectieve manier van afvallen is door het hardlopen of lopen op de loopband in de sportschool. Door hard te lopen komt je lichaam in beweging waardoor het vet verbrandingsproces van start gaat. Hoe kun je effectief vet verbranden met hardlopen? Hier een aantal tips:

  • Veel mensen denken dat; “hoe harder je loopt, hoe meer je verbrand”. Het tegendeel is waar, loop op ongeveer 60% van je maximale kunnen om een zo hoog mogelijke vet verbranding te creëren. Je hartslag zal ongeveer zo rond de 170 moeten zijn (let op: dit is een gemiddelde).

  • Loop minimaal 30 minuten, pas na 20 minuten begint jouw lichaam effectief vet te verbranden. 20 minuten lopen of korter heeft dus vrij weinig zin als je kijkt naar het verbranden van vet. Op conditioneel gebied kun je dit natuurlijk wel doen.

Bijkomende aandachtspunten

Om zo effectief mogelijk af te vallen zul je ook je voedingspatroon hierop aan moeten passen. Een gezond voedingspatroon bestaat uit véél eten, ja je hoort het goed, veel eten om af te vallen! Ideaal toch!?

Veel mensen eten te weinig, en teveel verkeerde dingen. Dit is ook een van de redenen dat veel mensen met overgewicht kampen. Het is heel goed om ‘s ochtends te gaan voor een vet ontbijt (gebakken ei met spek), je lichaam komt hierdoor goed opgang en de spijsvertering zal gaan draaien. Vervolgens is het zaak om om twee uur iets te eten. Als je hier echt fanatiek in bent, kun je kiezen voor recepten als: Kip met rijst, tonijn, zalm of (vet arme) hamburgers. Dit zijn recepten met veel eiwitten die je helpen met afvallen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *