Vijf redenen waarom mensen willen afvallen

Vijf redenen waarom mensen willen afvallen

Het klinkt als het intrappen van een open deur, maar het is nu eenmaal een feit dat mensen aankomen als ze te veel eten en daar tegenover te weinig bewegen. Vooral in de vakantie en rond de feestdag kom je veelvuldig in verleiding is het ook niet zo vreemd dat je aan paar kilootjes aankomt. Ook al ben je nog zo bewust bezig met je lichaam, je gezondheid en je eten, ook dan is het moeilijk om in die periodes niet een paar pondjes aan te komen.

Discipline om af te vallen

Mensen die regelmatig aan sport doen blijken in de praktijk ook vaak de wil en de discipline te hebben om te gaan afvallen. Toch blijken de meeste mensen, vooral tijdens vakantie en feestdagen, allerlei redenen en excuses te gaan verzinnen om tijdens deze periodes zich helemaal te laten gaan en meer te gaan eten dan anders.

Zodra de vakantie of de feestdagen echter zijn afgelopen, lopen diezelfde mensen vaak weer te klagen dat het zo slechts voor ze is omdat ze weer zoveel zijn aangekomen en dat ze nu toch echt naar de sportschool zullen gaan om die extra pondjes er weer af te gaan trainen. Maar toch komt het er in de meeste gevallen niet van.

Waarom willen mensen afvallen

Wil je echt afvallen, afvallen dat echt werk, kijk dan eens goed naar jezelf en bedenkt een hele grote reden waarom jij zou willen afvallen. Daar zijn natuurlijk heel veel redenen voor te bedenken, maar de meeste mensen willen afvallen:

  • omdat ze zich weer gezond willen voelen.
  • omdat ze er weer goed uit willen zien.
  • omdat ze zich weer fit en in balans willen voelen.
  • omdat ze zich dan beter geaccepteerd voelen.
  • omdat ze van sporten houden en daardoor weer beter met hun sport bezig kunnen zijn.

Welke reden jij ook hebt om af te willen vallen maakt eigenlijk helemaal niks uit, zolang jij je maar bedenkt dat je het voor jezelf doet, en niet voor een ander. Veel mensen willen afvallen om zich weer goed te voelen en weer normaal of slank willen zijn, waardoor ze zich beter geaccepteerd voelen en weer de aandacht van anderen krijgen die ze verdienen.

Andere mensen zullen juist willen of moeten afvallen omdat ze te dik en ongezond zijn. Zij willen juist afvallen om weer de normale dagelijkse dingetjes te kunnen doen zonder dat ze daarbij elke keer moeten stoppen omdat ze geen conditie hebben.

Sommige mensen willen juist afvallen voor een bepaalde rol in een voorstelling of omdat ze bijvoorbeeld aan een sportwedstrijd mee willen doen. Denk maar eens aan een roeier die net te zwaar is en daardoor in een hogere gewichtsklasse mee zouden moeten doen.

Bedenk daarom vooraf voor jezelf goed waarom je wilt afvallen. Of het nou is voor je gezondheid, om je fit te voelen, om er beter uit te zien of om de aandacht, het maakt allemaal niet uit. Zolang je een doel hebt zul je merken dat het gemakkelijker is om er mee door te gaan en uiteindelijk je doel te bereiken.

Effectief afslanken?

Hardlopen is één van de beste manier om gezond en slank te blijven. De combinatie van deze duursport met een verantwoord voedingspatroon helpt menigeen effectief en permanent af te vallen.

Zoals je misschien al wist zijn een paar van ons auteur van Afvallen met Hardlopen. In dit boek vind je informatie hoe je stapsgewijs een betere conditie kunt opbouwen en hoe je beter met eten en drinken om kunt leren gaan. Met het verbeteren van je conditie en voedingspatroon vliegen de overtollige kilo’s er af. Meer weten over ons boek? Klik dan hier.

Afrondend
Als je vragen of persoonlijke ervaringen hebt met afvallen horen we graag van je. Reageren kan onder dit bericht!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *