Hardlopen als remedie voor vermoeidheid en warrigheid

Hardlopen als remedie voor vermoeidheid en warrigheid

In dit artikel vertel ik je waarom hardlopen de uitgewezen manier is om meer energie en focus te krijgen wanneer je je moe of niet geconcentreerd voelt.

Ik betrap mezelf erop dat ik te vaak in een luie of ongezonde modus schiet wanneer ik moe, verveeld of niet scherp ben. Meestal ga je dan op de bank hangen, een filmpje kijken of borrelen met vrienden. Terwijl je hier niets mee opschiet. Je blijft suf, moe en onscherp. De dag is eigenlijk verloren als je niet doorpakt.

Natuurlijk vind ik het best om af en toe eens lekker helemaal niets te doen en heerlijk weg te zakken op de bank. Borrelen is ook altijd leuk en super gezellig, maar moet niet een standaard reactie zijn wanneer je je down of niet gefocust voelt.

Doorbreek sufheid door te gaan hardlopen

Wanneer ik me suf voel of moeite heb mezelf te concentreren op mijn werk kan het juist goed zijn om hier door heen te breken. De ideale methode hierbij is om te gaan hardlopen. Je beweegt in de buitenlucht en voelt je meteen een stuk helderder. Als je bijvoorbeeld vastzit met een bepaald probleem op je werk of voor het schrijven van je scriptie kan het goed zijn om je zinnen te verzetten. Hardlopen werkt erg prikkelend omdat je meer zuurstof door je hele lichaam pompt tijdens het sporten, je hersenen krijgen letterlijk meer ademruimte! Bovendien concentreer je je alleen op je belangrijkste gedachtes en het uitoefenen van de looppas. Alle onzin en ruis verdwijnt op de achtergrond. Perfect dus om na te denken en/of heerlijk te ontspannen.

Hardlopen is de perfecte manier om je weer fit, energiek en scherp te voelen. Kies wanneer je vastzit met een moeilijk keuze of je minder happy voelt dus niet voor de weg van de minste weerstand, maar sleep jezelf naar buiten! Je zult er geen spijt van krijgen, want je voelt je tijdens het hardlopen en na afloop veel beter. Ik weet het zeker!

Tijdens het douchen en het hardlopen krijgen veel mensen de beste ingevingen. Laten we het volgende voorstellen: Ga eerst een stuk hardlopen en neem dan een welverdiende douche! Dan heb je zeker een briljante ingeving om weer keihard door te kunnen buffelen op het werk of je scriptie af te klussen!

Hardlopen is ook nog eens gezond en na afloop ervaar je een voldaan gevoel. Ja, je hebt niet op de bank gehangen maar iets gedaan waar je weer extra energie en focus hebt gekregen! Dat pakt niemand van je af.

Ik hoor graag hoe jouw ervaringen zijn met hardlopen om na te denken en energie op te doen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *