Maak het hardlopen leuk met de fun theory

Maak het hardlopen leuk met de fun theory

Onlangs stuitte ik op het concept de fun theory toen ik deelnam aan een seminar over gedragsverandering. Hierna kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. In elk facet van mijn (werkend) leven wil ik nu gaan kijken of het toepasbaar is!

Wat is de fun theory?

De fun theory gaat er van uit dat er alleen een gedragsverandering kan plaatsvinden als mensen een grappig en orgineel alternatief krijgen voorgeschoteld. Een goed voorbeeld hiervan is het voornemen van grote steden om mensen meer gebruik te laten maken van de trap in plaats van de roltrap in openbare gebouwen. Men kan de roltrap geheel verwijderen, wat ook nadelige effecten zal gaan hebben op de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en andere faciliteiten.

In onderstaande filmpje zie je hoe enkele creatieve geesten een oplossing hebben gevonden om meer mensen gebruik te laten maken van de trap!

De pret houdt nog niet op. Nog een verrassend filmpje over de fun theory en het verminderen van het gebruik van de roltrap!

Hoe kan de fun theory gebruikt worden om het hardlopen leuk te maken?

Als je bij jezelf te raden gaat hoe jij jezelf kunt motiveren om te beginnen aan een hardlooptraining, kan je dit vaak ook gebruiken om jezelf door de training heen te motiveren net een tandje hoger in te zetten. Hardlopen kan als je net begint best zwaar zijn en niet elke training is leuk. Het is dan echt zinvol om af en toe stil te staan bij wat jou ’triggert’, waar jij warm van wordt!

Ok√© pak een kopje koffie of thee en ga er eens lekker voor zitten. Praat met vrienden, je partner en collega’s wat zij doen om genot te krijgen uit het hardlopen. Denk daarnaast zelf eens na over je doelen en frustraties. Er is echt wel een orginele manier om het hardlopen leuker en gemakkelijker te maken!

Laat jezelf inspireren door de creativiteit van de fun theory en denk voortaan niet in problemen, frustraties en werkdruk. Er ligt altijd wel een stapel werk op je te wachten. Dat zal echt niet veranderen. Gebruik het hardlopen om je leven leuker en spannender te maken.

Als laatste wil ik je nog een paar kleine ingevingen meegeven die jou misschien helpen om het hardlopen leuker te maken!
– Ga samen met vrienden hardlopen
– Ga hardlopen met soepele, lekkere muziek in je oor
– Wissel je looptempo af gedurende de training

Het staat hierboven in de gebiedende wijs, maar jij bepaalt natuurlijk zelf wat het beste werkt!

Hopelijk heb je wat aan deze ‘nieuwe’ kijk op het veranderen van je hardloopgedrag!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *