Waarom wetenschappelijke inzichten jou kunnen helpen een betere hardloper te worden

Waarom wetenschappelijke inzichten jou kunnen helpen een betere hardloper te worden

Vandaag ga ik een aparte koppeling maken tussen hardlopen en wetenschap. Toch kunnen wetenschap en managementinzichten jou helpen een beter gemotiveerde hardloper te worden.

Je kent die rijtjes wel, gevuld met opsommingen die horen bij een slim bedachte theorie over een specifiek onderwerp. De een besteed zijn tijd aan het onderzoeken van leiderschap, de ander vind motivatietheorie interessant. Naar mijn idee kan je wetenschappelijke en managementconcepten toepassen op de manier waarop je naar hardlopen kijkt.

Of je nou kiest voor Covey’s Seven Habits of op zoek gaat naar een interessant inzicht over bijvoorbeeld intrinsieke motivatie of het verschil tussen passief, actief en proactief zijn… Deze concepten kunnen jou helpen een beter gemotiveerde hardloper te worden. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar waarom zouden dit soort theorieën enkel toepasbaar zijn op bedrijven en organisaties? Zie jezelf als degene die beter gemotiveerd kan en wil worden om te sporten. Waar je jouw inspiratie vandaan haalt ligt helemaal aan jezelf!

Sleutelen aan jezelf om een betere hardloper te worden

Het kan af en toe zinvol zijn om bij jezelf te raden gaan wat je kunt verbeteren aan je looptechniek, hardloopschema, voeding en waarom je zo graag hardloopt. Misschien wil je wel iets aanpassen aan de manier en de frequentie waarop je sport. Gun jezelf de tijd om over dit soort dingen af en toe na te denken. Natuurlijk is het ook goed om feedback te vragen aan andere hardlopers en vrienden en familie. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden, al zal het best kunnen dat je soms een methode weet te ontdekken die vooral voor jezelf goed werkt. Bijvoorbeeld het stellen van korte termijn doelen tijdens het hardlopen. Denk aan het rennen naar de volgende lantaarnpaal of tellen hoeveel stappen je zet op een bepaalde afstand.

Een onorthodox verhaal, maar hoe kijk jij naar dit idee? Denk jij dat je af en toe zinvolle ideeën kunt opdoen uit ongebruikelijke bronnen om zo een betere hardloper te worden?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *