Hoe ben jij begonnen met hardlopen?

Hoe ben jij begonnen met hardlopen?

De eerste keer dat je iets nieuws onderneemt herinner je meestal nog erg goed. Of het nou het leren fietsen, je eerste kus of je eerste vakantie zonder je ouders betreft. Deze herinneringen blijven je bij en neem je mee in de rest van je leven. De vraag van vandaag: Hoe ben jij begonnen met hardlopen?

Als je het leuk vind om het vertellen zijn we zeer geïnteresseerd in jouw ervaringen met het zetten van je eerste hardloopstapjes. Smeuïge details, leerpuntjes en grappige voorvallen mogen natuurlijk ook beschreven worden! We zijn benieuwd!

1 Comment

 • Henno Posted 5 juni 2012 11:54

  Vroeger als jong ventje op athelthiek gezeten. Geen idee waarom, ik denk dat ik getriggerd werd door mijn vader omdat ik hem ook wel eens wedstrijden zag lopen.

  Jaren later heb ik deze sport in mijn vrije tijd weer op gepakt met de grootste reden dat ik weer wilde bewegen. altijd veel gesport te hebben kreeg ik schouder problemen. Een operatie later waren deze problemen nog niet opgelost en na 2 jaar fysio ook niet. Free fight en volleybal heb ik vanwege deze klachten en omdat ik inmiddels vader was geworden helaas vaarwel gezegd.

  Een paar bewogen jaren later was er niks meer over van mijn sportieve lichaam. Ik voelde me oud had dunne armpjes, een aardige buik en mijn conditie die ooit zo goed was had ik verrookt.
  Inmiddels rook ik al een paar jaar niet meer, wandel ik geregeld, doe ik thuis veel oefeningen om mijn schouder sterk te houden aangezien dit de klachten terug dringt en zwem ik elke week op mijn gemakkie een uurtje.

  Getriggerd door facebook berichten van vrienden en de drang om meer te bewegen heeft mij vorig jaar na de zomer aangespoord eens de deur uit te gaan. Dit was binnen no time weer een verslaving en loop 2x per week. Helaas heb ik even een flinke tegenslag gehad van ruim 3 maanden en loop ik nog bij de fysio voor mijn knie maar er zit weer vooruitgang in.

  Mijn vrouw ziet welk effect het op mij heeft en heeft sinds een paar weekjes ook haar schoenen aangetrokken.

  Mijn leer puntje moet zijn: Niet te snel beginnen. Ik ben nadat ik ziek was geweest en even niet was wezen lopen wegens de sneeuw weer te hard van start gegaan om mijn doel nog op tijd te halen. Hierdoor heb ik mezelf dus uitgeschakeld door mijn knie een flinke overbelasting mee te geven.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *