Drie pijlers van het hardloopschema voor beginners

Drie pijlers van het hardloopschema voor beginners

Als je begint met hardlopen begin je vaak nog zonder het ideale hardloopschema beginners, meestal is dat nog niet zo erg. Na een tijdje merk je dat je te snel van stapel loopt. Dit probleem ben ik al vaak tegengekomen bij vrienden die starten met hardlopen, met die reden heb ik dit artikel: Drie Pijlers Van Het Hardloopschema Beginners, geschreven.

Oke, wat kan ik doen om een hardloopschema voor beginners samen te stellen?

1. Stel duidelijke doelen voor je eigen Hardloopschema Beginners

Als startend jogger of hardloper is het goed om goed voor ogen te hebben wat je doel is bij het trainen. Wil je afvallen of juist je conditie verbeteren? Misschien wil je wel trainen voor een halve marathon of marathon! Naar gelang je persoonlijke trainingsdoel kan je een persoonlijk trainingsschema opstellen. Iedereen is immers uniek en heeft persoonlijke doelen en wensen.

2. Wees realistisch bij het plannen van jouw Hardloopschema Beginners

Wees realistisch bij het maken van je Hardloopschema Beginners. De ene persoon heeft nou eenmaal een betere conditie of een meer geschikte lichaamsbouw voor het rennen van een lange afstand, terwijl de ander meer aanleg heeft voor het joggen van een kortere afstand. Het maakt niet uit of je een buikje hebt door een bourgondische levenstijl of een recente bevalling. Voordat je het weet ben je geheel in shape!

Hardloopschema beginners

Hardloopschema beginners

Het is alleen wel zo dat je niet over enthousiast moet willen beginnen. Voor je gezondheid en motivatie is het beste om je trainingen geleidelijk te laten toenemen in intensiteit. De eerste paar trainingen mogen best bestaan uit een korte afstand, waarbij je ook veel stukken rustig wandelt.

3. Begin rustig, maar daag jezelf af en toe uit!
Het perfecte hardloopschema beginners is variƫrend genoeg om jezelf vooruit te stuwen. Je bent immers gebrand op het boeken van progressie! Als je rustig begint met trainen en in het begin rekening houdt met tenminste een dag rust tussen de trainingen, zal je snel vooruitgaan. Na een paar weken zal je merken dat hetzelfde rondje rennen gaat vervelen. Wissel je renroutes af en kies eens voor een langere of juist kortere trainingsronde. Daarnaast helpt het om een keer per week een korte intervaltraining te plannen, waarbij je kortstondig sprint en dan een tijd rustig rent voordat je weer een paar honderd meter gaat sprinten.

Kortom neem je tijd om een realistische op je eigen conditie gericht hardloopschema beginners op te stellen!

Download hier mijn gratis hardloopschema beginners!
Reageer vooral op deze hardlooptips.


Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *