Hardloop tips: Voorkom verveling

Hardloop tips: Voorkom verveling

Hardloop Tips

Het gaat een keer gebeuren dat je geen zin hebt om te gaan hardlopen. Misschien heb je hier af en toe last van, maar het kan ook zijn dat je gedurende lange tijd niet gemotiveerd kunt raken om te gaan hardlopen.

Ongeveer 60% van de duursporters komt op een gegeven moment in een situatie terecht waarbij het sporten saai wordt. Iedere sporter heeft zijn of haar eigen manier om hier mee om te gaan. Er zijn ook mensen die stoppen met hun sport, dit is iets wat ik met deze post wil zien te voorkomen.

Mijn hardloop tips om de verveling tegen te gaan:

Hardloop Tips: Verander Van Partner
Hardloop Tips: Schrijf Je In Voor Een Wedstrijd
Hardloop Tips: Verander Je Hardlooproute
Hardloop Tips: Kies Een Ander Hardloopschema

De hardloop tips tegen verveling volgen nu hieronder.

Hardloop Tips: Verander Van Partner

Ik ga nu niet beweren dat het altijd gemakkelijk is om een ander loopmaatje te vinden om samen mee te gaan hardlopen. Als je in jouw vriendenkring meerdere hardlopers kent kan je eens vragen of je mee kan doen met hun trainingen. Lukt het jou nou niet om een loopmaatje te vinden in je directe vriendenkring? Dan kan je natuurlijk lid worden van een loopgroep of hardloopvereniging bij jou in de buurt. Op het internet vind je vast wel een goede loopgroep of vereniging.

Hardloop Tips: Schrijf Je In Voor Een Wedstrijd

Het stellen van een doel hielp mij om gemotiveerd te blijven voor elke looptraining. Zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik de marathon van Rotterdam gerend. Op het moment dat je je inschrijft voor een wedstrijd, verbind je jezelf aan het doel dat je de wedstrijd uit gaat lopen! Het liefste zelfs in een goede tijd. Het loopdoel maakt het duidelijk dat je moet trainen om jezelf voor te bereiden op de wedstrijd. Ik kan je zeggen dat het inschrijven voor een wedstrijd de beste manier is om de verveling tegen te gaan!

Hardloop Tips: Verander Je Hardlooproute

Als je elke dag hetzelfde rondje rond de spreekwoordelijke Kerk rent dan raak je op een gegeven moment wel verveelt. Je kent elke loszittende stoeptegel, gevel en bocht uit je hoofd. Het wordt tijd voor wat variatie, je gaat op zoek naar een nieuwe hardlooproute! Het lopen van verschillende hardlooproutes voorkomt dat je snel verveelt raakt en maakt hardlopen weer leuk!

Hardloop Tips: Kies Een Ander Hardloopschema

Wat wil het geval ik heb voor jou, gratis en voor niets, hardloopschema’s die je kunt downloaden door hier naast jouw gegevens in te vullen. Klik op deze link voor mijn hardloopschema’s.

 

Ik trek zelf ook mijn loopschoenen uit de kast en ga een mooie training tegemoet! Succes met de hardloop tips!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *