Hardlopen tips: Tips voor startende hardlopers

Hardlopen tips: Tips voor startende hardlopers

Hardlopen Tips: Neem Niet Te Veel Mee & Draag Niet Te Veel

Het is vaak erg vervelend als je veel moet mee stouwen of aan je lichaam meedraagt tijdens het hardlopen. Een paar hardlopen tips:

  • Draag een keychain om je nek of neem alleen je huissleutel mee. Het is zelfs nog beter als er iemand thuis blijft die de deur voor je kan openen.
  • Draag geen capuchon met touwtjes, maar haal de touwtjes eruit of bindt ze vast. Bij het rennen slingeren de touwtjes namelijk vaak in je gezicht.
  • Laat je telefoon en portemonnaie thuis.
  • Draag een thermoshirt in plaats van een trui.
  • Draag een hardloopbroek of korte broek in plaats van een joggingbroek.
  • Als je water wilt meenemen raad ik je aan om een drinkgordel te dragen.

Hardlopen Tips: Geen smoesjes

Smoesjes… Ik heb ze allemaal al eens gehoord, het is nu tijd om tegen jezelf te zeggen dat je beter bent dan het geloven in je eigen smoesjes. Het kan en mag niet zo zijn dat je stelselmatig niet gaat trainen omdat je elke keer je niet lekker voelt of het te druk hebt. Als je afhaken als geen optie ziet of alleen (met ongenoegen) accepteert als je spierpijn hebt dan kom je veel verder in het leven. Om een goede sporter te worden gaat het allereerst om een goede mindset. Top atleten zijn succesvol omdat ze elke dag weer de focus en motivatie kunnen vinden om te sporten. Nou hoef jij natuurlijk geen topsporter te worden!

Als je nou eens met jezelf de afspraak maakt dat je drie keer per week gaat hardlopen en dat je daar vaste momenten voor gaat inplannen. Of het nou regent, bloedheet is of je hebt een drukke dag op het werk gehad, je gaat die dagen sowieso hardlopen. Waar denk je dat je dan over een paar maanden bent? Je behaalt al je hardloopdoelen!

Zoek een manier om jezelf en anderen te motiveren om te gaan sporten. Je kan natuurlijk ook samen rennen met een hardloopmaatje zodat je elkaar kan motiveren en uitdagen om steeds beter te worden.

Hardlopen Tips: Je Lichaam Heeft Altijd Gelijk

Als je pijn of ernstige verzuring hebt in je spieren dan kan het beter zijn om een dag rust te nemen dan te gaan sporten. Als je toch wilt sporten raad ik het je aan om een andere sport te beoefenen op deze “rustdag”. Dit wordt ook wel cross training genoemd. Je kunt op zo’n dag gaan zwemmen of naar de fitness. Let er dan wel op dat je niet de spiergroepen gaat trainen waar je last van hebt. Probeer deze spiergroepen zo veel mogelijk te ontzien. De dag erna kan je weer rustig gaan hardlopen!

Ik heb al meerdere posts geschreven over hardlopen tips:

Een goed begin is het halve werk: Hardlooptips voor beginners

Hardloop Tips Om Snel Af Te Vallen

Voorkom Hardloopblessures: Enkele Praktische HardloopTips

Post over:  Zo Kies Je De Geschikte Hardloopschoenen

Post over: De Reden Dat Ik Hardloop

 

Hardlopen Tips: Begin Vandaag Nog!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *