Succesvol hardlopen met wilskracht

Succesvol hardlopen met wilskracht

Hardlopen is gewoon niet altijd leuk. Soms heb je een slechte dag, voel je je niet lekker of heb je geen zin om te sporten. Het beginnen is dan vooral moeilijk, als je eenmaal bezig bent met sporten ga je wel door. In dit artikel vertel ik je over het belang van vastberadenheid en wilskracht bij het succesvol hardlopen.

Gebrek aan wilskracht bij het succesvol hardlopen

Eigenlijk zijn er twee situaties waarbij te weinig motivatie je hardlooptraining in de weg staan.

1. Je stelt een training uit en blijft op de bank hangen.
2. Je breekt een training voortijdig af, en neemt genoegen met een halfbakken workout.

Het lijkt me duidelijk dat beide situaties onwenselijk zijn, maar in het tweede geval ben je in ieder geval wel begonnen met hardlopen al zet je niet door tot het einde van jouw geplande afstand. Hier heb je dan meer last van een gebrek aan doorzettingskracht of je stelt te hoge doelen voor jezelf. Misschien kan je nog niet zo lang achter één stuk hardlopen omdat je conditie nog niet goed genoeg is.

Ga eens bij jezelf te raadde waarom je looptrainingen uitstelt en/of voortijdig afbreekt. Wedden dat er voor elk van deze smoesjes een goed tegenargument valt te verzinnen! Natuurlijk mag je wel eens rustig aandoen of een training overslaan, maar wanneer je structureel niet sport gaat je conditie met rasse schreden achteruit. Voorkom daarom dat je te vaak niet gaat hardlopen en maak jezelf weerbaar voor je eigen zwakke momenten. Jij bent de baas, en kan zelf streng zijn wanneer dit nodig is. Houd je eigen doelen in het vizier en zoek wat jou op het goede pad kan houden. Of dat nou een strak trainingsschema is waar je niet van mag afwijken of het hardlopen met een loopmaatje die je blijft motiveren.

Ik weet zeker dat je vastberaden kunt blijven hardlopen!

Keep going strong!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *