Tips voor hardlopen

Tips voor hardlopen

Hier volgen 10 tips voor het hardlopen, waarmee jij snel kan beginnen met hardlopen!

De tips in deze Tips Voor Hardlopen post zijn van 9 naar 1 gesorteerd. Begin bij Tip 1 en volg de hardlooptips om meteen aan de slag te kunnen gaan met de mooie hardloopsport!

Tips voor het hardlopen, lees hier alle negen hardlooptips

Tips Voor Hardlopen 9. Ga de deur uit! Het is beter te om een kilometer te joggen dan na te denken over het afleggen van vijftien kilometer.

Tips Voor Hardlopen 8. Stel je doelen hoog, maar realistisch. Wanneer je het doel bereikt kan je verder trainen naar het volgende doel. Het bepalen van mini-doelen maakt de kans groter dat je door blijft trainen. Betrek familie en vrienden bij je hardloopdoelen.

Tips Voor Hardlopen 7. Probeer een aantal verschillende trainingen. Varieer je trainingen met  intervallen, tempolopen en andere trainingswijzen, zodat je niet vastroest in één hardlooproutine.

Tips Voor Hardlopen 6. Houd je loopprestaties bij. Registreer je hardlooptijden en zie hoe snel je vooruit gaat. Je kunt bijvoorbeeld een overzicht maken van de afstanden die je aflegt en hoe lang je daarover rent.

Tips Voor Hardlopen 5. Let op je loopstijl. Hardlopen op gras in plaats van bestrating kan blessures voorkomen. Kijk eens of je wel de goede hardloopschoenen draagt voor jouw eigen loopstijl.

Tips Voor Hardlopen 4. Train ook andere spieren dan je benen. Sit-ups en andere oefeningen voor je buikspieren kunnen erg belangrijk zijn voor het verbeteren van je hardloopprestaties . Veel kracht en ondersteuning haal je uit je torso.

Tips Voor Hardlopen 3. Zoek een loopmaatje. Het is gemakkelijker om gemotiveerd te blijven als je samen rent met een vriend of als je deel uitmaakt van een team.

Tips Voor Hardlopen 2. Koop een paar hardloopschoenen. Hardlopen is een relatief goedkope sportactiviteit. Het enige wat je echt nodig hebt is goede hardloopschoenen. Zoek een goed paar. Ga hiervoor naar een speciaalzaak waar ze jouw loopstijl en voetafdruk kunnen bepalen.

Tips Voor Hardlopen 1. Heb een plan! Kies een hardloopschema die je wilt volgen voor je hardlooptrainigen.

Oké, genoeg Tips Voor Hardlopen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *