Aankooptips voor de beste sportschoen

Aankooptips voor de beste sportschoen

Het kopen van een sportschoen is niet eenvoudig, ‘aankooptips voor de beste sportschoen’ neemt je bij de hand om een verstandige aankoopbeslissing te maken.

Tip 1: De toepassing van jouw sportschoenen

Waarvoor wil je de schoenen precies gebruiken? Ga je hardlopen op een verharde weg, in het bos of misschien wel op het strand? Dan zijn daar stuk voor stuk andere sportschoenen geschikt voor.

Verschillende sporten kennen specifieke schoenen, zo bestaan er speciale voetbalschoenen, tennisschoenen, golfschoenen en sportschoenen voor tal van andere sporten. Bij hardlopen is het belangrijk om na te denken over de afstand en de snelheid waarmee je loopt, een marathon ren je met een hele andere schoen dan een sprint. Er bestaan schoenen voor hardloopwedstrijden, maar deze zijn alleen geschikt wanneer je op een bepaalde snelheid loopt.

Al met al genoeg stof om over na te denken! Denk eerst na over de toepassingen en zoek dan pas verder naar een sportschoen die bij je past.

Tip 2: Koop nieuwe voor de oude zijn versleten

De schokabsorptie neemt na verloop van tijd af, waardoor je een steeds grotere kans op blessures hebt. Het is belangrijk om niet te lang op dezelfde sportschoenen te lopen, een stevige sportschoen met genoeg absorptie is de enige manier om blessures te voorkomen. Schoenen garanderen een bepaalde stevigheid voor de voet, het is belangrijk om deze stevigheid te behouden. Na verloop van tijd wordt een schoen slap en dan maakt het niet uit hoe duur deze schoen ooit geweest is. Gebruik je jouw sportschoenen frequent (twee tot drie keer per week)? Dan raad ik je aan om minimaal jaarlijks nieuws sportschoenen te kopen.

Tip 3: Een tweede paar voor extra zekerheid

Ben je een frequent hardloper of doe je frequent aan een bepaalde sport? Dan is het verstandig om jouw oude en nieuwe sportschoenen af te wisselen. Je voeten kunnen op deze manier stapje voor stapje wennen aan de nieuwe sportschoenen, de kans op blessures wordt op deze manier kleiner. Bouw het gebruik van jouw nieuwe sportschoenen langzaam op en bouw het gebruik van de oude schoenen langzaam af.

Tip 4: Voordelig sportschoenen kopen

Sportschoenen zijn niet altijd even voordelig. Een duurdere sportschoen, hoeft niet per se een betere sportschoen te zijn. Het kiezen van de juiste sportschoen, begint wat mij betreft niet bij de prijs van de schoen. Oudere modellen, zijn in veel gevallen van een uitstekende kwaliteit terwijl deze sportschoenen een stuk goedkoper zijn. De bekende sportmerken, zijn een groot deel van het budget kwijt aan marketing en willen dit via de sportschoen terugverdienen. Bij oudere modellen zijn deze kosten vaak al terugverdient, de fabrikant kan het zich op dit moment permitteren om de sportschoen met korting aan te bieden.

Sommige sportschoenen worden met 50% of meer afgeprijsd! Let op interessante aanbiedingen om hiervan gebruik te maken. Via deze website heb ik kortingscodes van verschillende websites gevonden om korting via Otto te ontvangen. Otto is één van de grootste warenhuizen van Duitse komaf en een ideale website om jouw sportschoen aan te kopen. Er is via Otto een grote diversiteit aan sportschoenen te vinden, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is.

Tip 5: Concentreer je op het voetbed van de schoen

Het voetbed is een onderdeel van de sportschoen, dat door veel mensen vergeten wordt. Het voetbed is één van de belangrijkste onderdelen van de sportschoen en moet goed passen om geen last van jouw voeten te krijgen. Je kunt je een persoonlijk voetbed laten aanmeten, als het voetbed in een sportschoen niet goed past. Sommige sportschoenen zijn van een uitstekende kwaliteit, maar hebben geen voetbed dat voor jou op maat gemaakt is. In deze gevallen is het niet nodig om een nieuwe sportschoen te kopen, maar hoeft vaak alleen het voetbed vervangen te worden. Een goed voetbed, geeft veel comfort binnen jouw sportschoen en verkleint de kans op blessures aanzienlijk.

1 Comment

  • Nienke Posted 29 november 2014 20:04

    Bedankt voor dit artikel. Ik wou volgende week nieuwe schoenen gaan kopen. heb je ook tips qua merk? Ik hoor dat daar ook veel prijs/kwaliteit verschil tussen zit.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *