Hardloopaccessoires

Hardloopaccessoires

Wat mij opvalt is dat iedereen zijn eigen idee heeft over de beste hardloopaccessoires voor zijn of haar trainingen. Ik zie vanuit mijn huis dagelijks mensen hardlopen en zie sommige van hen ook tijdens het rennen van mijn training. De een heeft standaard twee bidons met water bij zich, terwijl anderen rennen zonder drinken mee te nemen. Ik zie steeds meer ervaren renners sporten met dure hardloophorloges met gps integratie. Je kan dan na de training zien welke route je hebt afgelegd en hoe lang je over de afstand hebt gedaan.

Hardloopaccessoires: GPS Horloge of een gratis alternatief?

Zo’n hardloophorloge met gps is erg leuk om te gebruiken, maar is zeker niet noodzakelijk voor het rennen van een goede training. Zie het als een goed hulpmiddel of gadget.

Hardloopaccessoires: Hartslagmeter

Een hartslagmeter met band geeft je de mogelijkheid om tijdens het rennen af te lezen hoe hoog je hartslag is. Voor de training kan je bepalen wat je rusthartslag is, zodat je bij het sporten weet hoever je jezelf kan uitdagen zonder een te hoge hartslag te krijgen. Bij een hoge hartslag houd je het rennen namelijk niet lang vol omdat de intensiteit van de training boven je conditie ligt. Ik heb ooit een hartslagmeter met band gekocht voor twee tientjes bij een landelijke elektronicazaak. Nou, weet je dat deze hartslagmeter het gewoon goed doet. Ik draag hem niet elke training, maar als ik wil weten hoe ver ik kan gaan in mijn trainingen dan draag ik altijd een hartslagmeter. Het trainen op de ideale hartslag geeft je de kans sneller progressie te boeken.

Denk rustig na en neem je tijd en je zult merken welke hardloopaccessoires het meest geschikt zijn voor jouw trainingen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *