Hartslagmeter zonder band

Hartslagmeter zonder band

Vind jij die band rond je bortstkast ook altijd zo irritant tijdens het hardlopen, maar je wilt wel je hartslag in de gaten houden? Ik had hier ook altijd last van tot ik er laatst achter kwam dat er zoiets bestaat als een hardtslagmeter zonder band. Een hartslagmeter zonder band meet je hartslag meestal via een vingersensor dat op het hortloge zit. Als je je vingers dan enkele seconden op de hartslagmeter zonder band legt, meet hij je hartslag.

De nadelen van een hartslagmeter met band

Iedereen die wel eens hardloopt met een hartslagmeter weet hoe vervelend een borstband kan zijn. Vaak voelt het akelig koud aan als je hem om doet, je bent hem kwijt, de batterij is bijna leeg, het signaal werkt niet, hij schuurt langs je lichaam en ga zo maar door. Al deze problemen heb je dus niet met een hartslagmeter zonder band.

Zo’n hartslagmeter zonder band zal zeker wel een fors prijskaartje hebben?

Toen ik vorige week voor het eerst van een hartslagmeter zonder band hoorde (doordat mijn loopmaatje er één had gekocht) was mijn eerste reactie dat zo’n hartslagmeter vast heel duur zou zijn. Mijn loopmaatje had er dan ook meer dan tweehonderd euro voor betaald. Na lang rondspeuren op het internet ben ik er uiteindelijk een tegengekomen op een webwinkel voor een zeer vriendelijk prijsje. Ik dacht eerst dat het voor zo’n prijs wel niets zou zijn, maar besloot het toch maar gewoon te proberen.

Wat blijkt? Na een week ermee gelopen te hebben blijkt hij gewoon super goed te werken en kan ik eigenlijk niet meer zonder.

Ward.

Reageren

E-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd*