Het belang van een goed hardloopshirt

Vandaag ga ik het belang van het dragen van een goed zittend hardloopshirt bespreken.

Hardlopen is een betaalbare sport die in nagenoeg elke omstandigheid beoefent kan worden. Vaak gaan beginnende hardlopers dan ook hardlopen zonder een speciale outfit aangeschaft te hebben. Op zich is dat niet een probleem, wanneer de kleding goed zit en er hardgelopen wordt op goede hardloopschoenen, maar al te vaak zit de kleding niet goed, schuurt het en wekt het huidirritatie op.

Nou is het bij het starten met hardlopen eerst handig om te weten of de sport je zal bevallen voordat je een ‘grote investering’ in loopkleding doet. Bespaar echter nooit op de juiste loopschoenen, want die zijn echt cruciaal om een prettige loopervaring te beleven. Je wilt toch geen blessures oplopen?

Draag bij voorkeur altijd een hardloopshirt

Zelf maak ik ook nog af en toe de slordige fout om te gaan hardlopen met een normaal t-shirtje of een polootje aan. Gemakzucht voert dan de boventoon, want ik weet eigenlijk wel beter. Een normaal shirtje valt in het niets bij een hardloopshirt. Hardloopshirts zijn speciaal gemaakt voor hardlopers en vloeien overtollige warmte en transpiratie (zweetdruppeltjes) vakkundig weg waardoor oververhitting en natte plekken worden tegengegaan. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een lichaamsvriendelijke stikswijze die de naden zo heeft weggewerkt dat ze niet tegen je huid kunnen schuren. Dit prettige stiksel wordt altijd gecombineerd met een stof die niet blijft plakken aan je huid.

Nu komt het misschien over als een ‘Wij van WC Eend bevelen WC Eend aan..’ tekst, maar neem eens een kijkje in onze online hardloopwinkel naar ons brede aanbod hardloopshirts voor heren en dames.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *