4 ongekend mooie voordelen van het hardlopen met een groep

Veel mensen zien hardlopen als een sport die je in je eentje beoefent. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan zowel leuk als uitdagend zijn om met een of meerdere hardlopers samen te gaan hardlopen. Naar mijn idee wordt er aan het samen gaan hardlopen niet altijd genoeg aandacht besteed. Het leek me daarom interessant om de voordelen van het hardlopen met een groep vandaag uit een te zetten. Misschien vind je het wel fantastisch om samen met een paar goede vrienden te gaan sporten!

Hardlopen samen met anderen is veiliger…

Ook al wil je het niet, het kan gebeuren dat je tijdens het lopen een blessure oploopt. Wanneer je met een groep aan het sporten bent kan de rest in zo’n situatie inspringen. Je vrienden helpen je dan veilig terug te komen. Daarnaast is de kans dat je wordt lastiggevallen door andere mensen ook kleiner als je met een groep bent. Het kan bij grotere afstanden en/of onguur weer verstandig zijn met iemand samen te sporten. Ik weet zeker dat je dit zelf goed kunt inschatten.

Sociaal contact

Als je wel eens samen met iemand anders hebt hard gelopen weet je dat het een uitstekende manier is om diegene beter te leren kennen. Moet je dus nagaan wat de impact zal zijn van het rennen met een loopgroep. Door lid te worden van zo’n groep kom je in contact met gelijkgestemden, die op termijn wel eens goede vrienden van je kunnen worden!

Samen hardlopen prikkelt de geest…

Hardlopen brengt rust in je hoofd waardoor het gemakkelijker wordt ‘problemen’ op het werk anders te zien en nieuwe ideeën op te doen. Het hardlopen met anderen (bijv. collega’s) stelt je instaat scherper na te denken en met elkaar tijdens het sporten ideeën uit te wisselen. Het zou dus kunnen gebeuren dat je al rennend op betere ideeën komt dan in een business meeting.

Het werkt motiverend…

Samen met anderen hardlopen werkt erg motiverend. Je zegt geen trainingen af, omdat je anders je loopmaatjes moet teleurstellen en wilt niet voor ze onder doen bij de trainingen. Als een groepsgenoot de training als zwaar ervaart zal de groep hem aanmoedigen door te zetten. Terwijl je wanneer je alleen gaat lopen waarschijnlijk op het moment dat je kapot aan het raken bent afhaakt.

Heb jij zelf goede ervaringen met het hardlopen in een loopgroep of vrienden? Deel ze dan hieronder.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *