7 Smoesjes om niet te hardlopen

7 Smoesjes om niet te hardlopen

Iedereen verzint wel eens een excuusje om niet te gaan hardlopen. Smoesjes om niet te hardlopen komen vaker voor dan je wellicht denkt. Vaak zijn dit smoesjes om lui onderuit op de bank te kunnen blijven liggen met een zak chips. Vandaag behandel ik elf vaak gehoorde smoesjes en hoe ik deze weerleg.

1. Ik heb te veel stress/ Ik heb te veel aan mijn hoofd

Hardlopen levert geen stress op, maar kan wel ontspannend werken. Door het sporten neemt de zuurstof naar je hersenen toe en kan je vaak zelfs scherper nadenken.

2. Ik vind het niet leuk om alleen hard te lopen
Nou, dan zoek je toch een loopmaatje op! Sluit je aan bij een loopgroep of spreek je vrienden eens aan of ze zin hebben om samen te sporten. Natuurlijk kan het af en toe misschien juist goed zijn om alleen te rennen. Hiermee leer je jezelf pas echt goed kennen en ontwikkel je doorzettingskracht.

3. Het is slecht weer
Slecht weer zoals regen of een fikse sneeuwbui schikt al snel af om naar buiten te gaan. Tegenwoordig is er voldoende geschikte kleding om de zwaarste weertypes te trotseren. Daarnaast kan slecht weer ook positief bekeken worden, als het regent is het koeler en is de lucht schoner. Daarnaast werkt een miezerregentje lekker verkoelend. Het rennen met veel wind kan bijvoorbeeld betekenen dat je de helft van de training wind mee hebt en de andere helft leert doorpakken. Het is zo slecht nog niet!

4. Het is koud weer
Koud weer is echt geen geaccepteerd excuus om niet te gaan hardlopen. Tijdens skivakantie blijf je toch ook niet binnen terwijl het enkele (of meerdere) graden vriest. Je lichaam went super snel aan veranderde weersomstandigheden en kan de kou wel aan!

5. De sportschool is gesloten of te ver weg
Als je het gevoel hebt te ver van een goede sportschool af te wonen, is dat dan een reden om niet te sporten? Nee, natuurlijk niet! Als je fitness centrum dicht is of te druk bezocht is kan je altijd buiten gaan hardlopen. Hardlopen is juist een buitensport. Dus trek je loopschoenen aan en ga lekker naar buiten toe!

6. Ik heb last van mijn knie
Als je op de juiste manier jogt versterkt het je botten en gewrichten. Pas wel op met te enthousiast sporten als je last hebt van een blessure. Consulteer een arts als je bang bent voor complicaties.

7. Oeff… geen tijd om te sporten
Ga bij jezelf te rade of je echt geen tijd hebt om te sporten. Waarschijnlijk valt dit nog best mee. Kijk een uurtje minder tv of kook voor meerdere dagen zodat je tijd vrijkomt om te gaan hardlopen. Er is zeker tijd vrij te maken om te sporten, het gaat immers om je eigen gezondheid!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *