6 tips om je niet langer te vervelen op een loopband

6 tips om je niet langer te vervelen op een loopband

Het wordt kouder buiten, de straatverlichting staat aan en het is niet lekker om buiten te gaan hardlopen. Een goed alternatief voor buiten hardlopen is het lopen op een loopband. Dit wordt alleen snel saai. Ik geef je in dit artikel acht tips waarmee je het hardlopen op een hardloopband als minder saai zult ervaren.

Ga samen met een vriend(in) lopen.

Het is gezellig om samen met een goede vriend(in) te gaan sporten. Tussen het trainen door kan je met elkaar praten en je motiveert elkaar om überhaupt naar de sportschool te gaan. Tijdens het hardlopen kan je naast elkaar gaan rennen en wedstrijdjes met elkaar houden. Het mooiste van dit soort trainingen is dat je allebei op je eigen tempo kunt trainen zonder elkaar ‘kwijt’ te raken tijdens de looptraining.

Kies voor een uitdagende interval.

In plaats van op één snelheid rechtdoor te lopen, kan je het tempo en de hellingsgraad aanpassen. Waarom kies je niet eens voor een training waarbij de snelheid om de zoveel minuten veranderd?

Ga eens krachttrainen.

Over het algemeen zal je in een fitnesscenter moeten trainen als je rent op een loopband. Waarom combineer je een korte warming-up op de loopband niet eens met gevarieerde krachttraining? Hiermee bouw je aan je spierkracht en ga je verveling tegen.

Focus je eens op je pas.

Het hardlopen op een loopband is niets meer dan vooruit blijven lopen. Toch deins je tijdens het hardlopen van links naar rechts, terwijl de band doorrolt. Als je een spiegel hangt tegenover of naast de loopband kan je tijdens het lopen naar je pas kijken. Zo ben je instaat om imperfecties in je loopstijl bij te schaven.

Zorgeloos hardlopen.

Het hardlopen op een loopband kent geen verstoring zoals het hardlopen in het verkeer, langs verkeerslichten en over oneven ondergrond. Je kunt tijdens het lopen dus geheel ontspannen en je hoofd leegmaken.

Draai het volume open.

Je kunt op de loopband lekker hardlopen terwijl je jouw favoriete muziek aan het luisteren bent. Als je jezelf vermaakt met muziek zal de training korter lijken te duren.

Het is leuk om deze acht tips met elkaar af te wisselen. Het volgen van slechts één tip zal er al snel voor zorgen dat je weer verveeld raakt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *