Hardlopen langs de weg

Hardlopen langs de weg

Een groot deel van de Nederlandse bevolking woont in of rondom een grote stad. Het is dan ook niet raar om hieruit de conclusie te trekken dat veel hardlopers grote delen van hun trainingen langs drukke wegen doorbrengen. Of het nou het wachten voor een druk kruispunt is of joggen op de stoep naast een fietspad, al snel krijg je veel uitlaatgassen en fijnstof binnen.

Nou kan het lichaam wel tegen een stootje en hoef je niet meteen met een mondkapje rond te gaan lopen, maar heb je er wel eens aan gedacht om je looproute aan te passen, zodat je minder last hebt van het drukke, vervuilende verkeer? Je zult dan meer genieten van de natuur en het landschap om je heen, je wordt minder afgeleid door lawaai, uitlaatgassen en lichten van toekomend verkeer. Bovendien hoef je niet zo veel op te letten dat je jezelf en andere weggebruikers hindert of aangereden wordt.

Toch liever hardlopen langs de weg?

Blijf je toch liever je oude rondje hardlopen langs de weg dan kan het slim zijn om aan je eigen veiligheid te denken. Als je bijvoorbeeld ’s-avonds aan het verkeer deelneemt (ja, hardlopers nemen ook deel aan het verkeer) dan is het verstandig om in ieder geval een reflecterend kledingstuk te dragen. En het is natuurlijk nog beter om een reflecterend kledingstuk te dragen in combinatie met een of twee knipperlampjes. In onze online hardloopwinkel! bieden wij die voor je aan. Maar je kunt ze natuurlijk ook elders aanschaffen.

Kortom, bij het hardlopen langs de weg is het altijd belangrijk om alleen je eigen veiligheid te denken. Zowel qua luchtkwaliteit die je binnenkrijgt, maar ook je zichtbaarheid in het verkeer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *