Color Run nu ook in Nederland

Color Run nu ook in Nederland

Sinds kort worden er in Nederland Color Runs georganiseerd. Zo waren er in mei en juni races in Amsterdam en Zwolle. Deze trend zet door en de verwachting is dat er ook in andere grote steden binnenkort van deze kleurrijke hardloopwedstrijden worden georganiseerd.

Hé, wat is een Color Run dan?

Bij de Color Run, een event wat het eerst in de Verenigde Staten is georganiseerd, wordt er op elk kilomerpunt van het hardloop parcours een andere kleur in de lucht opgegooid om gezondheid, geluk en individualiteit te vieren! De deelnemers kleuren hierdoor door de race heen op in de mooiste kleuren, wat ontzettend mooi en sensationeel is!

Veelal is het parcours vijf kilometer lang en eigenlijk mag het geen wedstrijd genoemd worden. Het gaat om de fantastische ervaring die je met duizenden andere hardlopers doormaakt.

Het fenomeen de Color Run bestaat pas sinds januari 2012. In de VS alleen zijn nu al meer dan vijftig hardloopevents georganiseerd met een totaal van meer dan 600.000 deelnemers! De Runs dragen een boodschap van een gezond, vrolijk en sportief leven uit. Veel van de deelnemers heeft voor de race nog nooit vijf kilometer hard gelopen en komt op deze manier in contact met de loopsport.

Regels van de Color Run

Er zijn slechts twee regels bij de Color Run:

Draag bij de start een wit sporttenue & Finish in de bontste kleuren!

Bescherm je wel je ogen met een zonnebril?

De bonte kleuren die tijdens de race worden opgegooid en op je neer valt zijn biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor je gezondheid. Voor de zekerheid kan je wel een zonnebril en een bandana rondom je mond dragen.

Tijdens de color run vliegen de kleurpoeders alle kanten op en kan er natuurlijk ook stof tegen je ogen aan dwarrelen. Nou is het super tof om in de bontste kleuren gekleurd te zijn, maar je ogen wil je wel beschermen. Kijk voor de juiste bescherming eens naar ons assortiment sportzonnebrillen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *