De impact van hardloopmuziek

De kans is groot dat jij vaak in je eentje gaat hardlopen. Je hebt simpelweg geen loopmaatje of je geeft de voorkeur aan het alleen sporten. Tijdens het hardlopen kom je in de “zone” en de beste manier om dit gevoel te bereiken is door niet gestoord te worden door iemand die met je mee sport. Of je nou genoodzaakt wordt of juist ervoor kiest om alleen te lopen, waarschijnlijk vraag je jezelf wel eens af of hardloopmuziek de training aangenamer kan maken.

Hardloopmuziek aan jouw arm

Het is even wennen, maar je kan een armband dragen waarin je jouw Ipod (of andere mp3 speler) kunt steken. Bij het hardlopen kom je soms helemaal in de “flow” als je jezelf kunt afsluiten van de buitenwereld. Het luisteren naar een goed muzieknummer kan je echt net dat extra zetje geven tijdens de looptraining.

Let wel op als je deelneemt aan het verkeer

Je wilt niet weten hoe grote invloed de werking van goede hardloopmuziek kan hebben op jouw looptrainingen. Pas wel altijd op in het verkeer en zet je mp3 speler niet zo hard dat je niets meer kunt horen. Het hardlopen op hardloopmuziek helpt jou door je training heen maar ik zou het erg naar vinden als je de volume te hoog hebt staan waardoor je het verkeer om je heen niet op tijd hoort toeteren en bellen. Het voordeel van het omlaag draaien van de volume is dat je gehoorbeschadiging voorkomt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *