Hardloopmuziek

Raak jij ook wel eens verveeld van het hardlopen in je eentje? Of vind je het moeilijk om te blijven hardlopen en raak je gedemotiveerd? Dan levert het hardlopen met muziek misschien wel uitkomst!

Hardloopmuziek heeft een fantastische effect

Hardlopen met hardloopmuziek heeft veel voordelen. Door het rennen op muziek heb je minder erg in tijd en afstand en zal het lijken of je minder lang hebt getraind. De ellenlange hardlooptrainingen veranderen in zorgeloze sportsessies waarnaar je (bijna) gaat verlangen.

Door het gebruik van hardloopmuziek ga je soms automatisch harder rennen. Bij veel hardlopers neemt de gemiddelde loopsnelheid toe als gevolg van inspirerende muziek met een goede beat. Dit betekent niet dat het altijd goed is om harder te gaan rennen, maar het kan voor jou misschien net de reden zijn om het een kans te geven.

Nu kan je beginnen met het lopen op hardloopmuziek

Je kunt zo beginnen met hardlopen op hardloopmuziek. Als je nog geen mp3-speler bezit kan je tegenwoordig voor een relatief laag bedrag behoorlijk goede modellen aanschaffen. Als je vaker wilt gaan hardlopen met hardloopmuziek dan raad ik je aan te kijken naar een armband waar je jouw ipod of andere mp3 speler aan kunt vastmaken. Dit scheelt veel gedoe met kabeltjes en het kiezen van muziek.

Ik wil wel twee waarschuwingen geven bij het gebruik van hardloopmuziek!

Pas op dat je het volume van de hardloopmuziek niet te hoog hebt staan. Je bent als hardloper deelnemer aan het verkeer. Dit brengt verantwoordelijkheden mee voor je eigen veiligheid en de veiligheid van andere weg- of stoepgebruikers.

Daarnaast wil je toch ook geen gehoorbeschadiging oplopen?

Nog een persoonlijke noot: Eye of a Tiger (van de Rocky-film) is één van de meest inspirerende voorbeelden van hardloopmuziek.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *