Hardlopen in het buitenland

Hardlopen in het buitenland

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom het extra leuk is om te gaan hardlopen in het buitenland. Op deze website zullen we een aantal voordelen benoemen van hardlopen in het buitenland. En daarnaast geven we nog een aantal tips waarmee je je plezier tijdens het hardlopen in het buitenland kunt vergroten.

De voordelen van hardlopen in het buitenland

In sommige landen ben je veel goedkoper uit als je voor kleding gaat shoppen. En als je in zo’n land een paar goeie, maar spotgoedkope hardloopschoenen aanschaft, dan wordt het hardlopen daar natuurlijk alleen nog maar leuker van. Zorg er dan wel even voor dat je het paar schoenen aanschaft die passen bij jouw loopstijl.

Uit onderzoek is gebleken dat het erg slecht is voor je IQ om een luie strandvakantie te houden. In sommige extreme gevallen scoorden de onderzochte mensen na een weekje strandvakantie maar liefst 10 punten lager op de IQ-test. Natuurlijk gaat het hier slechts om een kortdurige verslechtering van het denkvermogen, die na terugkomst van vakantie snel weer is herstelt. Maar toch, het zet je te denken. Misschien is het nog niet zo’n gek idee of ook op vakantie jezelf uit te dagen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen of iets nieuws te leren. Natuurlijk hoef je niet altijd aan het sporten te zijn, maar af en toe de ‘stoute’ schoenen aantrekken draagt wel bij aan een lekker fit en fris gevoel.

En dan zijn er natuurlijk nog de beruchte extra vakantiekilootjes! Wie kent het niet? Lekker een weekje genieten van lekkere maaltijden, biertjes en wijntjes op terrasjes, ijsjes, en vooral: lekker luieren op het strand. Vervolgens kom je terug, en schrik je van de meedogenloze weegschaal. Al die training van de afgelopen weken en maanden zijn daarmee voorgoed verspild. Maar als je op vakantie af en toe lekker gaat hardlopen, blijf je lekker fit, en je kunt ook nog eens uitgebreid genieten van de vaak prachtige natuur die het buitenland te bieden heeft.

Hardlopen in de natuur is natuurlijk een geweldige ervaring, want alleen al het vrijheidsgevoel van de mooie natuur om je heen maakt het hardlopen in de natuur een stuk leuker dan hardlopen in de stad. Op veel vakantiebestemmingen ben je omringt door prachtige stranden, mooie bossen en glooiende heuvels, met een levendige flora en fauna die we in Nederland niet kennen. In deze setting kan je ontstressen en heerlijk hardlopen zonder last te hebben van rode stoplichten, uitlaatgassen en drukte.

Hardlopen in het buitenland: safety first

Als je gaat hardlopen in het buitenland, is het altijd verstandig om op z’n minst een duidelijke kaart mee te nemen van het gebied waarin je gaat lopen. Met een smartphones kun je tegenwoordig natuurlijk ook enorm veel, maar het blijft een stukje techniek. Als je in the middle of nowhere zit, kan het zomaar zijn dat je opeens geen verbinding meer hebt met de satelliet. Of stel je voor dat je telefoon onderweg waterschade krijgt, of dat je je hebt vergist in de gebruiksduur van de accu. Met andere woorden: een smartphone is erg handig, maar ga nooit hardlopen in het buitenland zonder een fysieke kaart. Daarnaast is het een prijzig grapje om dataverkeer in het buitenland toe te staan. Verken je voordat je gaat hardlopen in je omgeving om eventuele probleempjes te voorkomen. Better safe than sorry.

Zorg daarnaast voor een goede reisverzekering! Als je onderweg een enkel verstuikt (of erger: wordt aangereden), dan kunnen de medische kosten snel oplopen. Dus ook voor hardlopen in het buitenland is een goede reisverzekering onmisbaar!

Heb jij zelf afgelopen vakantie heerlijk hardgelopen op je vakantieadres en wil je jouw ervaringen delen met loopland.nl? Reageer dan op dit bericht! Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen op het gebied van hardlopen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *