Hardlopen in het donker

Hardlopen in het donker

Gisteravond zijn wij met zijn drie├źn gaan hardlopen in het donker. We begonnen zo laat met onze hardloopsessie omdat een paar leden van de Hardlooptips Loopgroep tentamen hadden tot tien uur. Het leek mij nooit een goed idee om ’s avonds laat te gaan hardlopen in het donker, en ik moet je zeggen dat ik na het hardlopen best een lekker gevoel had. Het was laat en pikkedonker, maar we hadden de runners flow te pakken.

Mijn ervaring met hardlopen in het donker

Twee rondjes Kralingse Plas stelden dan ook niets voor. Het leek wel of onze loopsnelheid stukken hoger lag en voordat we het wisten waren we al klaar met sporten. Het grote nadeel van het hardlopen in het donker is dat het minder veilig is en dat je pas erg laat thuis bent. Je komt niet alleen laat thuis, maar je moet je dan ook nog douchen en weer zien te ontspannen voordat je uiteindelijk kunt gaan slapen.

Nou, om eerlijk te zijn… Ik ga al vaak laat slapen, maar ik voelde me vannacht nog zo energiek dat ik zeker een uur later ben gaan slapen dan normaal. Na een hardlooptraining is je hartslag sterk verhoogd en het duurt een tijd voordat je weer een ontspannen, normale hartslag hebt.

Conclusie: Hardlopen in het donker

Hardlopen in het donker is een goed alternatief voor overdag sporten als je de hele dag geen tijd hebt en toch nog wilt kunnen hardlopen! Houd er wel rekening mee dat je minder opvalt in het verkeer en dat je samen gaat rennen met een of meerdere hardlopers zodat je zeker weet dat je veilig thuiskomt na het hardlopen in het donker!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *