Hardlopen met je telefoon

Hardlopen met je telefoon

Hardlopen met je telefoonVind je het ook niet lekker om te hardlopen met muziek in je oor? Of kan je nergens naar toe zonder je telefoon mee te nemen? Tegenwoordig zijn er handige apps, dat zijn kleine programmaatjes voor op je smartphone, voor het hardlopen ontwikkeld. Sommige apps zijn gratis en voor anderen moet je betalen.

Hardlopen met je telefoon: Waarom zou ik dat doen?

Meerdere hardloopspeciaalzaken verkopen handige armbanden waaraan je je telefoon kunt bevestigen. Zo kan je tijdens het hardlopen checken of je belangrijke mail binnen hebt gekregen, luisteren naar soepele muziek en een handige stappenteller of trainingsprogramma gebruiken!

Heb jij zelf ervaring met het hardlopen met je telefoon?

Er zijn een hoop apps op de markt voor de telefoons die draaien op Android en Apple. Voor de overige merken valt het aanbod op hardloopgebied nog tegen, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Het is niet zo dat wij het hardlopen met je telefoon aan of afraden, je moet toch zelf bepalen wat je lekker vind. Sommigen van ons moeten bereikbaar zijn tijdens bepaalde tijdstippen. Vroeger droeg men dan een pieper, nu is het wel zo prettig dat je meteen kan reageren.

Heb jij ervaring met een hardloop-app of het hardlopen met je smartphone en wil je dit met ons delen. Schroom dan niet om te reageren op dit bericht!

4 Comments

 • Henno Posted 23 januari 2012 10:57

  Ik loop met mijn Iphone op zak. Ik steek hem in mijn broekzak al is dat niet ideaal. Ik zet het geluid op stil zodat ik niet gestoord word door binnenkomende mails of facebook berichten.
  Ik luister altijd muziek als ik ga lopen en dat doe ik via de app MotionX-GPS. Ik begon met een gratis versie maar heb al snel besloten de volledige versie aan te schaffen. Het grote verschil daartussen is het aantal sessies je kan opslaan.

  Na het lopen deelt deze app eenvoudig de gegevens met mijn Email en twitter of facebook. Ik hou alles bij en zo kan ik elke keer na afloop of tijdens het lopen precies de resultaten zien waaronder:
  Gem. snelheid, Max snelheid, Afstand, Huidige snelheid, Tijd enz.
  Ook is er een tabel waar per minuut je snelheid in word weer gegeven. hierdoor kun je goed zien of je een constante tempo loopt of je interval pieken worden er prima weer gegeven.
  Er word ook aangegeven hoe veel je omhoog of omlaag ben gelopen.
  Hij plaatst de route in een kaart en geeft je de mogelijkheid om foto’s te maken en die ook op de kaart te zetten. Dit is vooral bij wandelingen erg leuk.
  Ik ben er zeer tevreden mee en moet zeggen dat ik het erg leuk vind om te zien hoe ik elke keer weer 0.1km/h harder ging als vorige keer of binnen een bepaalde tijd een rondje loopt.

  Een andere reden dat ik een telefoon bij me heb is voor het geval er iets gebeurd. Ik loop in de polder en op de dijk waar je soms best een poosje niemand tegenkomt. Mijn vrouw vind het dan ook wel een prettig idee dat ik bereikbaar ben, al neem ik nooit op als ik gebeld word tijdens het lopen.

  Als ik aan het lopen ben is het mijn tijd en dan geniet ik van de rust en mijn muziek.

  Leuke, duidelijke en vooral eenvoudige site! Keep it up!

  Groeten,
  Henno

 • Redactie Posted 23 januari 2012 23:51

  Leuk artikel.

 • Daan Posted 24 april 2012 19:25

  Leuk artikel. Ik vind het heerlijk met muziek op lopen. Ik moet alleen in de gaten houden dat ik niet te snel loop. Ik heb een tijdje met Evy Gruyaart getraind maar door de muziek werd ik bloed nerveus. Toen eigen muziek mee genomen, liep ik veel lekkerder mee. Totdat ik een te snel nummer luisterde. Ik liep ook sneller….blessure!

  Nu weet ik mijn tempo wel te houden, alleen valt mijn headsetje nu steeds uit 😉 Dat is nu mijn irritatie nummer 1. Binnenkort ga ik dan ook een echt hardloop headset kopen. Daar hoor ik goede geluiden over.

  Voor wat betreft een app: Ik gebruik MapMyRun+ . kan er alles op vastleggen. Routes, trainingen, gewicht …eigenlijk alles. Maar goed net als wat Henno zegt best lastig dat ie in mijn zak zit. Mijn smartphone is te groot. Niet handig.
  Ik denk dus nu ook over die nieuwe Nike Sportwatch. Ziet er goed uit en ook daarover alleen maar positieve geluiden.

  Ik hou de tips in de gaten!

 • Erwin Posted 26 juni 2012 15:26

  Ik loop al enige tijd met Looptijden.nl op mijn Windows Phone. Helemaal super. Integratie met facebook werkt leuk. belangrijkste is dat ik altijd bij mijn gegevens kan, omdat deze ook online worden opgeslagen.
  Ik reis veel internationaal en probeer in iedere stad en rondje te maken en op te nemen. erg leuk met google maps kaartje.
  Ik de smartphone in mijn bidonbeld zitten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *