Hardlopen in Rotterdam: Vertel me meer!

Hardlopen in Rotterdam: Vertel me meer!

Mensen die wat verder van Kralingen af wonen, kiezen vaak voor een hardloopsessie rond de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Anderen rennen helemaal van de Boompjes, via de Brienenoordbrug weer terug naar de Boompjes.

Hardlopen Rotterdam: Wat kan je verwachten van het rondje brug?

Het rondje brug, zoals deze in de volksmond wordt genoemd, bestaat uit een rondje beginnende en eindigende bij de Erasmusbrug langs de Willemsbrug en de Koninginnebrug. De route bedraagt 4,7km.

Het nadeel van Hardlopen Rotterdam is de drukte van de grote stad, vaak zal je moeten stoppen voor stoplichten en adem je uitlaatgassen in. Als je last hebt van kortademigheid raad ik je aan om rekening te houden met de te volgen hardlooproute en het tijdstip waarop je gaat rennen. Er zijn sowieso mooie plekjes waar je in de natuur kan rennen en waar je geen last hebt van auto’s, scooters en uitlaatgassen!

Hardlopen Rotterdam: De Kralingsche Plas: Meer dan 1 route?

De Kralingsche Plas is een komen en gaan van wandelaars, Nordic Walking groepjes, joggers en natuurliefhebbers. Ook zijn er de vele watersportliefhebbers die ronddobberen op de Plas. De Kralingsche Plas en het Kralingsche Bos hebben meerdere paden die je kan ontdekken. De snelste route, is weliswaar een rondje Plas, maar je kan genoeg variëren.  Het standaard rondje beslaat 4,6km.

Hardlopen Rotterdam: Erasmusbrug-Brienenoordbrug

Deze route laat je rennen door een groot deel van de stad en mag je deze zeker zien als een pittige uitdaging. Je “overbrugt” een afstand die je zal leiden vanaf de voet van de Erasmusbrug, langs de Boompjes en naar de Universiteit. Vanaf de Universiteit ga je rennen richting de Brienenoordbrug, waarna je over Zuid je reis vervolgt richting de Erasmusbrug. Dit laatste deel ren je langs de Kuip en op de Laan op Zuid richting Wilhelminaplein. De gehele route is 12,8km lang.

Hardlopen Rotterdam is een echte belevenis!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *