Onverwachte weetjes over hardlopen

Onverwachte weetjes over hardlopen

Het leek me eens leuk om voor de verandering een aantal onverwachte weetjes over de hardloopsport neer te pennen. Lees hieronder dus snel de leukste weetjes over hardlopen.

Wist je dat… korte stappen beter zijn dan lange stappen?
Door bij een training kleinere passen te nemen tijdens het hardlopen voorkom je de kans op botschade met maar liefst 33%. Dit komt omdat de schok die je voet en gewrichten bij het neerkomen moet opvangen fors vermindert door minder grote stappen te nemen.

Wist je dat… hardlopen je botten versterkt?
Bij een actieve sprinter is de densiteit van de onderbeen ruim 15% hoger dan die van een niet-hardloper. Dit betekent dat hardlopen zorgt voor sterkere botvorming.

Wist je dat… korte interval training heel efficiënt is?
Bij een interval training waarbij steeds 8 seconden worden gesprint en 12 seconden werd gejogd gedurende een periode van 20 minuten, blijkt 5 keer meer vet verbrand te worden dan tijdens eenn 40 minuten durende training op eenzelfde snelheid.

Wist je dat… lange hardlopers minder efficiënt zijn dan korte hardlopers?
Zelfs als het gewicht van een lange hardloper gelijk is aan een kortere hardloper loopt hij minder efficiënt. Dit komt omdat naarmate je langer bent de botten zwaarder zijn en er meer energie en coördinatie wordt vereist om vooruit te komen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *