Als vanouds sporten met een bandage

Als vanouds sporten met een bandage

Het overkomt iedereen wel een keer dat er van het ene op het andere moment een blessure haar intrede doet. Soms gebeurt dit tijdens het sporten, maar vaker ligt de oorzaak in het verkeerd neerzetten van je voet tijdens je werk of door net slordig een trappetje af te lopen. Na het herstel van deze blessure of kleine spierverrekking wil je dan natuurlijk weer lekker kunnen sporten. In dit artikel behandelen we dan ook sporten met een bandage.

Meestal gaat het bij blessures waar hardlopers last van hebben bij de beoefening van de loopsport om overbelastingsblessures, die ontstaan zijn als gevolg van het talloze malen afzetten met, en landen op de voeten, waardoor enkels, knieƫn, heupen of de rug extreem belast kunnen worden.

Je wilt wanneer je last hebt ondervonden van een hardloopblessure natuurlijk de juiste hulpmiddelen gebruiken om zo snel mogelijk weer comfortabel te kunnen hardlopen. Het ligt dan vaak voor de hand om compressiekousen en/of sportbandages te dragen. Deze compressiebandages helpen je om net wat meer druk op bepaalde pezen of spieren uit te oefenen waardoor je sneller herstelt en zonder problemen kunt bewegen.

Hardlopen met een sportbandage of brace helpt dan ook in veel gevallen de fysieke klachten in de kiem te smoren. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je altijd waakt voor je eigen gezondheid. Heb je het idee dat de bandage niet genoeg helpt, of ben je net geblesseerd geraakt, ga dan (nog) niet hardlopen. Het advies van een fysiotherapeut is dan leidend.

In onze online hardloopwinkel bieden we een evenwichtig aanbod braces, bandages en compressiekousen aan. Ben je op zoek naar dat stukje extra ondersteuning dan begroeten we je graag in onze online shop.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *