Eerste stap voor Mar-athon rond Sneek

Eerste stap voor Mar-athon rond Sneek

Zaterdagavond 22 juni 18:30 uur. Bij de Waterpoort in Sneek staat een groep van meer dan 70 hardlopers gekleed in blauw/roze shirts te wachten voor de openstaande brug: de start van de nul-editie van de Mar-athon rond Sneek en meer. Zodra de slagbomen omhoog gaan, is de weg vrij voor een rondje van 42.2 kilometer rond het Sneekermeer. De Mar-athon, die zijn naam ontleent aan de Snitser Mar zal pas in 2014 ‘echt’ georganiseerd worden. Met deze testloop, precies een jaar eerder, wil de organisatie de haalbaarheid van dit nieuwe wandel- en hardloopevenement toetsen. “We willen de eerste editie in 2014 meteen goed neerzetten”, aldus Piet Noordenbos, een van de organisatoren. “Met deze testloop kunnen we een aantal praktische punten toetsen. Daarnaast krijgen we feedback van de lopers.”

Er wordt in 2014 ’s avonds om 19.00 uur gestart. Zo hebben de hardlopers minder last van de zomerse hitte en zullen de aanwezige bruggen in het traject niet voor vertraging zorgen. Van zomerhitte hadden ze dit jaar geen last. Op de brug bij Oude Schouw, 12 kilometer voor het einde, werden ze getracteerd op een goed nat pak. Toch bleef de groep vrolijk doorgaan. De sfeer was opvallend gemoedelijk en de ondergaande zon bij Tersoalster sluis maakte het plaatje compleet. Een lange sliert van landelijke toppers en regionale ethousiastelingen vervolgde hun weg over It Griene Dykje. Petjes met lampjes verlichtten het verdere pad terug richting Sneek.

De genodigde lopers konden de hele Mar-athon van 42 kilometer lopen of zich middels boten naar de 21 en 10 kilometer startpunten laten vervoeren. Mede organisator Syb van der Ploeg liep met 23 andere lopers de hele Mar-athon. Deelnemers van de Mar-athon in 2014 kunnen een hele of een halve marathon hardlopen of wandelen. Inschrijven kan vanaf 21 december, de kortste dag van het jaar.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *