Waarom overgewicht ongelukkig maakt!

Waarom overgewicht ongelukkig maakt!

De helft van alle Nederlanders heeft problemen met overgewicht. Voor veel mensen levert dit niet alleen gezondheidsklachten op, maar vermindert het ook hun levensgeluk. Een lusteloos gevoel, weinig zelfvertrouwen, concentratiestoornissen en zelfs depressies kunnen hier het gevolg van zijn. Mensen gaan zich slecht voelen over zichzelf, en op het laatst blijft er nog maar een ding over om je beter te voelen: eten.

Slank zijn is gewoonweg veel gezonder. Je hebt veel minder twijfels over jezelf en voelt je minder bekeken. Je voelt je aantrekkelijker. Je wordt minder snel oud. Je kunt beter tegen stress. Je kunt beter presteren en hebt een groter uithoudingsvermogen. De voordelen zijn eindeloos. Iedereen zou dus eigenlijk een gezond gewicht moeten hebben. Maar waarom is dan de helft te dik?

‘Ik heb aanleg voor dik zijn’, hoor je vaak. De oorzaak van hun overgewicht leggen mensen vaak bij genetische aanleg.’ Terwijl anderen alles kunnen eten zonder maar een grammetje aan te komen, wordt ik al bij het denken aan chocolade dik.’ En inderdaad is bij ongeveer de helft van alle dikke mensen een genetische aanleg aangetoond. Erfelijke factoren spelen dus een rol.

Maar dat is zeker geen reden om achterover te leunen en de zaak te laten berusten. Want ieder mensen heeft ook een genetische aanleg voor een slank lichaam!

Ons lichaam heeft een natuurlijke aanleg tot slank en fit zijn. Ieder mens heeft een intelligent systeem voor vetverbranding. Helaas is dit systeem vaak buiten werking gesteld door gebrek aan beweging. En er is maar één manier om de motor van het systeem terug op te starten en dat is: beweging.

Daarom is de combinatie van hardlopen en gezond eten zo efficiënt om af te vallen, en één van de weinige die tot permanent gewichtsverlies leidt.

Tot slot nog een aantal snelle tips die je vandaag al toe kunt passen:

  • Geen maaltijden overslaan.
  • Geen boodschappen doen met een honger gevoel.
  • Stop met uistellen!
  • Zorg dat je caloriearm eten in huis hebt om een ‘hongeraanval’ te stillen.
  • Één keer per twee weken op de weegschaal staan is voldoende.
  • Er bestaan geen wonderdiëten!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *