Hardlopen en eten: Vitamines en supplementen

Hardlopen en eten: Vitamines en supplementen

In deze post ga ik je vertellen welke vitamines en supplementen je dagelijks kan innemen om je lichaam fit te houden en een ideale combinatie tussen hardlopen en eten te bereiken.

Hardlopen en Eten: Het is toch geen snoep!
Tegenwoordig kan je veel voedingssupplementen in pilvorm bij de lokale supermarkt kopen. Genoeg mensen hebben een gezonde argwaan tegen het slikken van supplementen en pilletjes alsof het snoep is. Het zijn geen snoepjes, laat dat duidelijk zijn!

Hardlopen en eten: Intensieve sport

Nou, kan je het ook van een andere kant bekijken… bij het intensief sporten gebruikt je lichaam veel energie, zoals koolhydraten, suikers (glucose) en vetten. Ook heeft je lichaam behoefte aan water en worden er veel mineralen gebruikt en uitgezweet. Het innemen van extra mineralen en vitamines helpt je lichaam snel te herstellen van trainingssessies en sterker te worden.

Zoals bij alles, dien je hier wel met mate supplementen te slikken. Voor meer advies verwijs ik je door naar een diƫtist of arts.

Hardlopen en Eten: Wat gebruik ik?

  • Vitamine C kauwtablet
  • Vitamine B Complex: Voor extra energie en uithoudingsvermogen.
  • Calcium, Magnesium en Zink: Voor sterke botten, soepele spieren en zenuwversterkend.
  • IJzer: Tegen vermoeidheid.
  • Biergist: Voor het behoud van een gezonde huid, een snelle stofwisseling en de bloedzuiverende werking.
  • Echinacea: Helpt de weerstand te verhogen.

Graag zie ik reacties op deze post, en jouw eigen ervaringen met voedingssupplementen. Hardlopen en eten dient in mijn optiek met elkaar in balans te staan.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *