Ik heb honger: Honger en hardlopen

Ik heb honger: Honger en hardlopen

Sporten maakt mij hongerig, zeker als ik wil eten na het hardlopen. Na een training heb ik altijd goed trek in een lekkere maaltijd. Nou heb je na een hardloopsessie het natuurlijk ook echt verdiend om goed te eten.

Je lichaam heeft na een training behoefte aan het aanvullen van opgemaakte reserves. Je lichaam gaat hier zo efficiënt mogelijk mee om en probeert eerst koolhydraten (suikers, brood, pasta) te verbranden voordat het overgaat tot een vetverbranding (ketogene verbranding).

Eten na het hardlopen

Eet binnen 45 minuten na je training om je trek te stillen en je lichaam te laten herstellen van de inspanning.  Tijdens het rennen belast je spieren en botten die gerepareerd dienen te worden na de training. Het is een fabeltje dat je niet meer verbrand als je weer gaat eten na een training. Je kan je herstel behoorlijk in de weg staan als je jezelf uithongert. Bij het hardlopen zijn je beenspieren behoorlijk op de proef gesteld. Als je ze geen voeding gunt dan dwing je het lichaam om spierweefsel aan te spreken voor de basale energievoorziening.

Het is toch zonde als je spierweefsel kwijtraakt!

Goed eten na het hardlopen

Ik geniet daarnaast ook veel te veel van lekker eten en weeg liever iets te veel dan dat ik mijn lichaam verwaarloos door niet te eten na het sporten.

Ik wil je nog mee geven dat je soms een hongergevoel kunt hebben, terwijl je net hebt gegeten. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld geen suikers hebt gegeten in je laatste maaltijd. Het gevoel van trek of honger ontstaat als je geen suikers meer hebt om te verbranden vanuit je maag. Ook kan je zin hebben om te eten als je te weinig drinkt, het is soms moeilijk te bepalen of je juist honger of dorst hebt.

Vandaag heb ik ook een artikel geschreven over Eten Voor Het Hardlopen.

Nou, ik krijg honger van het schrijven van al deze artikelen over eten na het hardlopen;)…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *