In dit filmpje geef ik je een paar korte tips voor het voorkomen van het jojo-effect.
Lees je liever? Hieronder de uitgeschreven tekst.
Gisteren heb ik je een mail gestuurd waarin ik je vertelde dat diëten naast ongezond ook onzin is, omdat je het gewicht eigenlijk altijd gelijk weer aankomt. En meestal kom je zelfs meer aan dan dat je aanvankelijk bent afgevallen. Dit heet het jojo-effect. Vandaag zal ik je een aantal makkelijke en snelle tips geven waarmee je het jojo-effect kunt voorkomen.
- Stop met diëten. Het gaat om een aanpassing van de voedingsgewoonten. Je overgewicht heb je ook niet van de ene op de andere dag ontwikkeld. Je zult dus moeten accepteren dat afvallen ook langzaam gaat.
- Luister echt goed naar je lichaam. Dit is natuurlijk een enorm cliché, en iedereen zegt het. Maar probeer het eens echt te doen, en bedenk je bewust voordat je iets te eten pakt of je wel daadwerkelijk honger hebt.
- Eet zoveel mogelijk fruit, brood en groenten. Vermijd vet zoveel mogelijk. Verbied jezelf niets, en laat niets liggen wat je echt lekker vindt. Nogmaals het gaat om het structureel aanpassen van je eet en levensgewoonten, niet om jezelf pesten. Een keertje zondigen is niet erg, zolang je je doelen maar in de gaten houdt.
- Beweeg zoveel je kunt. Bewegen stimuleert de stofwisseling. Daarnaast bouw je meer spiermassa op, waardoor je meer calorieën verbrandt en meer gewicht verliest.
- Blijf het positief bekijken. Weer zo’n cliché. Maar probeer het allemaal met wat humor te bekijken. Je zult nou eenmaal niet altijd op je lijn letten, ga jezelf dan niet op zitten vreten.
Hoe kom je nou voor eens en altijd van die kilo’s af. Afvallen is en blijft geen rocket science, er moet minder binnenkomen dan dat er verbrandt wordt. Om gezond te kunnen afvallen, komt hier echter nog heel wat bij kijken. Aanstaande maandag wordt het boek ‘Afvallen met Hardlopen’ gelanceerd, waarin dit allemaal duidelijk in stappen wordt uitgelegd.
8 Comments
Ik lees liever dan dat ik luister maar kan ik de bus of trein ook prima even een filmpje draaien.
Een paar dingen:
-Als je het beeld lang stil laat staan verlies ik sowieso mijn aandacht om te blijven kijken en hou ik het bij luisteren.
-Je zal iets meer op je ‘uhhs’ moeten letten. In het begin is het niet erg maar naar mate je langer luisterd of meerdere filmpjes zal beluisteren gaat dit storend werken.
-Er zitten nog wat versprekingen in maar dat zal vast minder worden als je het vaker doet.
En om jou even te quoten: “Gooi er humor in”.
Succes ermee!
Bedankt voor je reactie Henno.
Kijk, hier kan ik wat mee. Ik neem de tips mee voor het volgende filmpje!
Toevallig heeft mijn zoon hier onderzoek naar gedaan voor zijn afstuderen. Hij had een testgroep die bewegingsmonitoren moest dragen en de feedback daarop kreeg een groep via email en de andere via een virtualcoach. In principe het zelfde idee dus. Het bleek toch dat de groep die de virtual coach kreeg meer gemotiveerd was en sneller het berichtje ging bekijken dan de groep die een email kreeg. Dus ik denk dat het wel werkt om het in videovorm te gaan doen.
Ik hoor inderdaad van de meeste mensen dat ze het prettiger vinden om een filmpje te kijken dan een stuk te lezen. Maar het verschilt per persoon. Ik denk dat we voorlopig bij een filmpje ook altijd de essentie in tekst vorm eronder zetten.
Ik vindt het fijner om te luisteren dus het filmpje vindt ik goed de combinatie van luisteren en te lezen (indien nodig) is prima ik denk dat je dit voort moet zetten op deze manier voor ieder wat wils.
Ga er spoedig mee aan de slag.
Ik hoop nog veel luister plezier op te doen
Groetjes
Marian
terwijl ik luisterde kon ik ook even wat anders doen , ik vindt het dus wel prima
je merkt wel dat je er nog even wat ervaring in moet krijgen
Rita
Je fimpje maakt de tekst veel persoonlijker, en motiveert beter. Het filmpje is alleen vrij saai. Volgens mij wordt het al wat interactiever als je jezelf filmt terwijl je aan het praten bent. En gewoon vaak oefenen, dan wordt de tekst vanzelf vloeiender!
succes! Groet Marieke
Leuk filmpje!
Add Comment