De beste apps voor hardlopers

De beste apps voor hardlopers

Het is tegenwoordig, met onze huidige techniek, heel goed mogelijk om je eigen trainer te zijn. Als je een smartphone hebt, bijvoorbeeld een iPhone of een Android, dan zijn er tegenwoordig heel veel goeie apps te downloaden waarmee met het grootste gemak je eigen hardlooptrainer kan worden. De beste apps voor hardlopers worden voor zowel voor iOS, Android en andere operating systems weergegeven.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de App Store, dan is er keuze genoeg op het gebied van hardloop- en sportapplicaties. Apps als Runtastic en Runkeeper kun je gebruiken om je sportprestaties vast te leggen. Je kunt deze app gebruiken tijdens het hardlopen, maar tevens van allerlei andere sporten. De ontwikkelaar Abvio heeft voor elke sport een aparte app gemaakt. Alle beschikbare apps krijgen regelmatig nieuwe updates met nieuwe functies, nieuwe trainingsplannen en tegenwoordig is er zelfs ondersteuning voor iCloud mogelijk.

Wat kun je met een hardloop-app?

Met elke app kun je tijd, locatie, afstand, hoogteverschillen en snelheden vastleggen. Je kunt ze daarna terugkijken in een grafiek, of als route op een kaart. Daarnaast kun je je activiteiten van verschillende workouts vergelijken.

Runkeeper
RunKeeper is een app waarmee je je hardlooptijden bij kunt houden. Behalve tijd slaat hij ook afstand, snelheid en verbruikte calorieën op. Je kunt met deze app bovendien je looproute op een kaart weergeven. Dat is erg handig tijdens het hardlopen, maar het is ook leuk om terug te kijken welke routes je allemaal al hebt afgelegd.

RunKeeper verzamelt al deze gegevens door gebruik te maken van de GPS in je smartphone. Als je de RunKeeper app installeert, kun je tijdens het sporten tevens muziek draaien en bepaalde trainingsschema’s volgen.

Runmeter
In Runmeter kun je tegenwoordig trainingsschema’s vinden voor de 5K, 10K, maar ook voor een halve marathon en zelfs voor een hele marathon. Met de 5K-training kun je jezelf in een periode van 10 weken klaar te stomen voor een eerste wedstrijd. Bij de andere trainingsschema’s wordt er vanuit gegaan dat je al voldoende conditie hebt.

Je kunt je trainingsschema overigens met het grootste gemak synchroniseren met je iPhone-agenda, waardoor je trainingsschema meteen ontzettend overzichtelijk wordt. Runmeter werkt met gesproken instructies, waarbij je uit veel verschillende stemmen kunt kiezen, die weliswaar apart aangeschaft dienen te worden, voor €0,79 per stuk.

De apps voor de iPhone

Via de nieuw toegevoegde History-pagina kun je met de iPhone-apps je recente trainingen en prestaties zien, gesorteerd op tijd, route, schema en dergelijke. Alle gegevens zijn via iCloud te back-uppen, zodat je ze op meerdere apparaten beschikbaar hebt.

Met de nieuwe Stopwatch-pagina’s krijg je toegang tot je workout-gegevens, de ingebouwde muziekspeler en grafieken die met kleurcodes makkelijk af te lezen zijn.

Looptijden.nl
Looptijden.nl is een gratis app van de gelijknamige website om je hardlooptijden bij te houden. Looptijden.nl meet, net als bijvoorbeeld RunKeeper, via de GPS van je telefoon de afstand die je loopt en berekent gelijk je gemiddelde snelheid. Onderweg kun je ook gewoon de route zien die je loopt. Tijden kun je gelijk publiceren op Looptijden.nl, maar ook op diverse social media websites, zoals Twitter, Hyvers en FaceBook.

Heb jij nog een mooie toevoeging voor deze pagina beste apps voor hardlopers?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *