Gemotiveerd hardlopen met sociale media

Gemotiveerd hardlopen met sociale media

Waarschijnlijk wist je al dat je kan gaan hardlopen met sociale media. Een opvallende combinatie waar we in dit artikel verder op ingaan. Een speurtocht door Twitter levert al snel een lijst van resultaten (tweets) op waarin gesproken wordt over hardlopen. Het is af en toe ook erg leerzaam om te lezen wat anderen schrijven over hardlopen. Je krijgt dan mee dat veel mensen het belangrijk vinden om te vertellen dat ze gaan hardlopen en/of anderen proberen enthousiast te krijgen voor het hardlopen.

Persoonlijk gebruik ik het medium (Twitter) vooral om belangrijke ontwikkelingen bij te houden en te delen met de wereld, maar het merendeel van de gebruikers tweet niet vanuit een zakelijke insteek. Voor mij is dat af en toe nog moeilijk te bevatten omdat ik vind dat andere media hier beter voor ingericht zijn, denk aan Facebook.

Het delen van je trainingen op Facebook en Twitter

Hardlopen met sociale media. Of het nou goed of slecht is om veel gebruik te maken van social media is voor iedereen een eigen afweging… Je kunt ook keuzes maken in wat je online schrijft en met wie je het deelt. Denk aan het toestaan van vrienden op netwerksites en de instellingen bij je profiel.

Het is mogelijk om apps, bijvoorbeeld de RunKeeper-app, te synchroniseren met je Facebook-profiel. Hiermee kan je aan je vrienden laten zien hoe lang je hebt hardgelopen en wat de gemiddelde snelheid was. Er zijn hier nog veel meer mogelijkheden zoals het delen van je route en het aangaan van loopcompetities via GPS tracking.

Het kan dus leuk zijn om aan je vrienden te laten zien dat je serieus bezig bent met hardlopen. Hierdoor inspireer je anderen! Toch kan het ook negatief uitpakken omdat mensen gaan denken dat je probeert te ‘flaunten’. Dit is een verschijnsel waarbij het overkomt alsof je een overdreven succesvolle indruk probeert te maken. Of mensen dit van je gaan denken ligt natuurlijk aan hoe je je normaal gedraagt in hun bijzijn. Waarschijnlijk ben je gewoon zo sportief bezig!

Het gebruik van sociale media kan dus positief uitpakken voor je sportieve motivatie, mits je wel jezelf bent!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *