Hardloop accessoires om van start te gaan

Hardloop accessoires om van start te gaan

Vandaag gaan we het hebben over hardloopaccessoires. Welke accessoires raden we je aan om lekker te kunnen hardlopen. Om het gemakkelijk te maken hebben we de loop accessoires gerangschikt naar relevantie.

Hardloop Accessoires: De Hartslagmeter

De nummer 1 hardloop accessoire is zonder twijfel een hartslagmeter. Er zijn verschillende modellen op de markt te vinden, sommigen met borstband en anderen zonder borstband. Geavanceerde hartslagmeters werken zonder borstband en zijn eigenlijk zeer uitgebreide horloges die waterproof zijn en een stopwatch functie bieden.

Hardloop Accessoires: Bidon

Als tweede hardloop accessoire raad ik je een bidon of waterflesje aan. Een bidon of waterflesje hoeft niet veel te kosten. Je krijgt vaak gratis bidons bij hardloopevents of andere sportevenementen. Een waterflesje kan je bij de lokale supermarkt voor een euro of minder aanschaffen. Dit zijn de kosten dus niet.

Het is erg belangrijk dat je genoeg water voor en na je looptrainingen drinkt. Bij uitputtende trainingen, zoals tijdens een warme dag of bij een lange afstand dan is het ook goed om tijdens het lopen af en toe te drinken. Bij het lopen raak je veel vocht kwijt en het is nou eenmaal zo dat je bij vochtverlies al snel 10 tot 20% minder kan presteren.

Hardloop Accessoires: De Pedometer

Deze hardloopaccessoire klinkt misschien wat raar… De pedometer, wat is dat dan? Nou dit is een klein apparaatje die meet hoeveel stappen je zet tijdens je training. Het kan hierdoor berekenen wat je gemiddelde paslengte is vergeleken tot de looptijd en het aantal gezetten passen. Er zijn verschillende soorten pedometers, sommigen bevestig je aan je heup of schoen. Maar er zijn tegenwoordig ook apps voor de Iphone waarmee je jouw gehele training kan registreren en later kan nakijken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer hardloop accessoires die je kunt gebruiken. Zoals het dragen van een zonnebril, het gebruikmaken van inlegzooltjes in je loopschoenen en nog veel meer.

Succes met jouw training vandaag en hopelijk heb je wat aan deze hardloop accessoires!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *