Hardlopen en calorieverbruik deel 3

Hardlopen en calorieverbruik deel 3

Ik wilde nog het een en ander toevoegen aan mijn vorige post over hardlopen en calorieverbruik.

Hardlopen Calorieverbruik: Vuistregel Vetverbranding
Er is een vuistregel dat je  voor elke kilogram die je weegt één kilocalorie per gelopen kilometer verbrand. Deze vuistregel is natuurlijk slechts een richtlijn te noemen omdat geen twee personen hetzelfde zijn en sommige mensen meer spieractiviteit hebben tijdens het rennen. Bovendien zijn er mensen die gezegend zijn met verhoudingsgewijs meer spierweefsel dan anderen in dezelfde gewichtsklasse.

Piet weegt 70kg en verbrandt dus circa 70kc per km, terwijl Sarah met haar 80kg ongeveer 80kc verbruikt per gerende kilometer.

Hardlopen Calorieverbruik: Ik Heb Vandaag Minder Gerend Dan Ik Van Plan Was

Als je een keer een training inkort omdat je minder tijd hebt of doordat je ergens last van krijgt dan is dit niet zo erg. De afstand die je tot dan toe hebt gerend draagt nog steeds bij aan een verhoogde stofwisseling en helpt je nog om af te vallen. Je hebt bijvoorbeeld in plaats van twee rondjes “Brug” of “Plas” maar één rondje gerend en je voelt je nu best schuldig.

Op zich is het altijd belangrijk om realistisch te blijven in de doelen die je voor jezelf stelt. Een keer minder lang training is geen ramp. Denk maar zo, je hebt nog steeds je training doorlopen. Als je je niet lekker voelt of geen extra tijd meer hebt dan kan je niet anders dan je training inkorten. Het feit dat je vandaag bent gaan trainen is al goed. Dus voel je hier niet slecht onder, maar ga morgen weer vol goede moed de deur uit.

Je lichaam herstelt na een korte training ook sneller, waardoor je bij je volgende training weer vol aan de bak kan gaan!

Als je veel sport blijft je lichaam in een verhoogde verbranding werken ook als je een keer niet gaat sporten of je looptraining inkort.

Lees hier de post over Hardlopen en Calorieverbruik van gisteren.

Hardlopen calorieverbruik

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *