Hardlopen met hond: Samen met jouw trouwe viervoeter

Hardlopen met hond: Samen met jouw trouwe viervoeter

Wil jij gaan hardlopen met jouw hond? Je hebt heus wel eens mensen zien hardlopen samen met hun trouwe viervoeter. Misschien vroeg je je af of dit ook iets voor jou en je hond is?

Hardlopen met hond: Kan ik wel hardlopen met elke hond?

Als je dacht dat er een hoop verschillende soorten mensen zijn, dan heb je nog niet in het dierenrijk gekeken… Er zijn zoveel verschillende hondenrassen, met elk hun eigen karaktereigenschappen en lichaamsbouw. Niet elke hond is even geschikt om mee te gaan hardlopen.

Een King Charles Cavelier of een Chihuahua zijn niet gefokt om veel te rennen. Laat staan op de intensiteit waarop jij traint! Het klopt dat Caveliers vroeger gebruikt werden voor de jacht, maar dat maakt ze nog niet geschikt om lange afstanden hard te rennen.

Honden met een meer atletische bouw zijn de duursporters bij uitstek. Als je lange stukken samen wilt gaan rennen met je hond, dan kan je het beste kiezen voor Hazewind honden, Husky’s, Herdershonden, enzovoort.

Voordelen van hardlopen met een hond

Het leuke aan het hardlopen met hond is dat je de conditie van jezelf en je hond kan verbeteren. Ook laat je meteen je trouwe viervoeter uit tijdens de looptraining!

Ik zie het al gebeuren dat je nog meer motivatie krijgt om te gaan hardlopen als je hond mee gaat. ’s Ochtends staat hij met de riem in zijn bek te wachten voor de deur om weer te gaan rennen!

Daag elkaar uit en ga hardlopen met hond!

P.S. Trouwens als je op zoek bent naar een goede riem kan je kijkje nemen in deze leuke online dierenwinkel.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *