Hardlopen met kinderen

Hardlopen met kinderen

Ook als je jonge kinderen hebt wil je blijven hardlopen. Het kan erg moeilijk zijn om je net geboren baby of peuter in de steek te laten zodat jij kan gaan hardlopen. Misschien kan je wel niemand vinden die even kan oppassen of je voelt je schuldig om je kind alleen te laten. In dit artikel staan een paar ideetjes zodat je kunt gaan hardlopen met kinderen.

Hardlopen met kinderen: Als ze nog erg jong zijn

Bij pasgeboren kinderen of peuters is het natuurlijk niet mogelijk om samen te gaan hardlopen. Stel je dat eens voor… Toch kan je investeren in de relatie met je kind terwijl je ook sport! Heb je al eens gedacht aan een sportieve buggy, waarmee je ook kan hardlopen?

Hardlopen met kinderen: Ga eens wat anders doen met je tieners!

Tieners kunnen goed voor zichzelf zorgen en je betrapt ze af en toe op behoorlijk volwassen gedrag. Verdiep de band tussen jou en je kinderen door samen met ze te gaan hardlopen. Het is eens wat anders dan naar de bioscoop gaan en je leert hen meteen dat bewegen gezond is.

Hardlopen met kinderen: Denk aan je baby’s veiligheid

Als je gaat hardlopen met kinderen dan moet je wel oppassen dat je ze niet blootstelt aan teveel externe factoren. Een baby heeft een gevoelige huid, dus bescherm hem tegen een verbrande huid en een zonnesteek. Gaat het regenen of is het koud pas dan op dat je kind niet kou vat.

Hardlopen met kinderen

Hardlopen met kinderen

Het zal aanvankelijk best wennen zijn om te gaan hardlopen met een kinderwagen. Het ziet er een beetje raar uit en je loopt toch net wat anders. Als je een beetje oplet zul je geen last hebben van stoepranden en andere obstakels. De banden en de vering van de nieuwste sportkinderwagens kunnen veel aan. Het zou je maar gebeuren dat je zoontje of dochtertje slaapt terwijl jij je in het zweet werkt!

Omdat je al snel een goede conditie opbouwt met het hardlopen, is het aan te raden goed na te denken bij welke trainingen je gaat hardlopen met kinderen. Bij intensieve trainingen waarbij je lang en hard rent, moet je wel rekening houden met je kind.

Succes met het hardlopen met je kinderen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *