Starten met hardlopen

Starten met hardlopen

Nagenoeg al onze lezers willen starten met hardlopen. Het starten met hardlopen vergt natuurlijk wat voorbereiding. Starten met hardlopen is niet moeilijk, maar het volgen van enkele gemakkelijke stappen maakt de kans op succes significant groter!

Starten met hardlopen stappenplan?

Als je te fanatiek start met hardlopen en meteen lange afstanden gaat rennen is de kans aanwezig dat je snel gedemotiveerd raakt om nog verder te trainen. Je hebt dan namelijk het idee dat je nooit zo’n afstand kan volhouden. Midden in je training ben je uitgeput of blesseer je jezelf. Daar kom ik op mijn tweede reden voor het volgen van een goede voorbereiding.

Wij gaan starten met hardlopen

Starten met hardlopen

Sporters die te snel van stapel lopen vergroten de kans op hardloopblessures. Hardloopblessures zoals shin splints en de zeer gevreesde zweepslag zijn echt geen pretje. Zelf heb ik eens last gehad van shin splints, maar ik heb er gelukkig een goede behandeling voor gevonden.  Het had heel anders af kunnen lopen…

Je voorkomt blessures door beheerst te starten met hardlopen. Ga niet meteen een halve marathon rennen in je eerste training, maar neem de tijd en de beheersing om 4-5 km te rennen met tussenpozen waarin je wandelt. In mijn gratis hardloopschema voor beginners staan er meerdere trainingsschema’s die je kan gebruiken. Via deze link kan je het schema downloaden.

Rustig beginnen met sporten is altijd het beste. Naast deze beheersing heb ik ook gemerkt dat een goede warming up een wereld van verschil kan maken. De warming up die ik volg zorgt er bovendien ook voor dat ik meer in vorm kom doordat ik er warming up oefeningen bij doe zoals opdrukken en optrekken.

Meer informatie om te starten met hardlopen!

Starten met Hardlopen hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt ook mijn post van een paar dagen geleden lezen over Warming Up Oefeningen en Warming Up Hardlopen waarin ik vertel over zuurstofschuld en de voordelen van een goede warming up bij het starten met hardlopen.

In het start met hardlopenkan je nog veel meer informatie vinden over het meten van je gewicht, welke doelen je jezelf kan stellen en hoe jij goed voorbereid kan starten met hardlopen!

Laten we starten met hardlopen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *