Wat is jouw beweegreden om hard te lopen?

Wat is jouw beweegreden om hard te lopen?

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom je bent gaan hardlopen? Wat was de nummer 1 reden dat je de knoop hebt doorgehakt en aan de slag bent gegaan? Speelt die reden nog steeds of weet je tegenwoordig niet zo goed hoe je jezelf kunt motiveren nieuwe doelen te stellen? Vandaag gaan we op deze vragen in!

In Nederland beoefenen miljoenen mensen de loopsport, van amateurs tot professionals, van tieners tot bejaarden. Je kunt dus wel stellen dat het echt een sport is die bij ons leeft! Maar was is de primaire reden dat de meeste mensen beginnen met deze prachtige sport? Waarschijnlijk zou je dit niet verbazen, maar veel hardlopers willen een gezonder, slanker gewicht zien te bereiken. In andere landen is dat echter lang niet altijd de belangrijkste reden voor hardlopen. Fransen bijvoorbeeld geven als redenen vaak aan dat ze willen ontspannen door de sport. Grappig hè, die verschillen!

Ga er eens voor zitten: Wat is jouw reden om hard te lopen?

Weet je nog waarom je ooit (misschien begin je pas) bent begonnen met hardlopen? Is de motivatie die je uit dat doel putte nog steeds een bron van energie en doorzettingskracht of heb je al lang je doelen bereikt?

Put hernieuwde kracht uit je doelen

Hardlopen met een doel voor ogen levert meer resultaat op. Wanneer je van te voren weet waarvoor je traint, wat er van afhangt of je wel of niet voldoende sport en het beoogde eindresultaat voor ogen hebt, zal je zeker meer progressie boeken dan wanneer je zonder doel en motivatie begint met hardlopen. Niet dat hardlopen dan niet leuk is, maar je zult minder doelgericht bezig zijn.

Wij raden je dan ook aan om energie te putten uit de primaire reden dat jij hebt besloten meer te gaan sporten. Of dat nou is om gezonder te leven, er slanker uit te zien of je kinderen te kunnen zien opgroeien, eigenlijk maakt dat voor ons niet uit. Voor jou wel natuurlijk!

Gebruik jouw motivatie om het beste uit je trainingen te halen en niet op te geven! Want met een vlijmscherpe motivatie geef jij natuurlijk niet op!

Deel jij jouw reden om te hardlopen met ons?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *