Hoe overtuig ik een loopmaatje?

Hoe overtuig ik een loopmaatje?

Hoe overtuig ik een loopmaatje? Dat is de vraag die we vandaag gaan beantwoorden!

Alleen hardlopen is voor velen van ons niet echt ideaal. We vinden het gezelliger om samen met een of twee anderen lekker te gaan sporten. Zo motiveer je elkaar en heb je iemand om tegen te praten tijdens het lopen. Maar hoe overtuig je een vriend of vriendin om samen met jou te gaan hardlopen? Vandaag gaan we daar op in.

De voordelen van een loopmaatje

Samen hardlopen kent vele voordelen zoals een verdieping van je vriendschap met degene waarmee je gaat sporten, een reden om regelmatig te sporten zonder dat je de ruimte hebt om er onderuit te komen en last but not least… je boekt sneller vooruitgang als je constant uitgedaagd wordt je krachten te meten.

En hoe overtuig ik hem of haar dan?

Toch wel belangrijk om een paar goede argumenten te hebben om je beste vriend of vriendin over te halen te gaan hardlopen. Laten we eens een paar mooie argumenten oplepelen waarmee je ze zeker overtuigd!

1. Moeite om jezelf de deur uit te krijgen om te sporten? Ga dan samen met mij elke dinsdag en zaterdag hardlopen. Dan beginnen we gewoon rustig en doen we erna steeds een bakkie koffie!

2. Voel jij je ook een beetje futloos de laatste tijd? Waarom proberen gaan we niet eens samen hardlopen? Misschien kikkeren we daar helemaal van op!

3. Leuk he, dat uitgaan elke zaterdagavond! Maar uhmm… die pilsjes en bitterballen zorgen wel voor een welvaartsbuikje die ik net als jou liever kwijt dan rijk ben. Zullen we de schade van het uitgaan elke zondagmiddag eruit gaan rennen?

Ik weet zeker dat er nog meer argumenten zijn op te gooien, maar dit zijn de belangrijkste in mijn optiek. Met een beetje mazzel inspireren ze je om net de gevoelige snaar te raken bij je vriend(in) om deel te nemen aan jouw gezonde voornemens.

Trouwens hier vind je nog meer informatie over het hardlopen met een loopmaatje in een eerder geschreven blogpost op Loopland.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *