Hardlopen in een regenbui

Hardlopen in een regenbui

Al dagen lang is het weer niet om naar huis te schrijven. Het weer kwakkelt en het regent aan één stuk door. Als hardloper wil je toch graag je sport beoefenen, maar je hebt natuurlijk geen zin om kou te vatten in een regenbui. Dan kan je twee dingen doen, het hardlopen uitstellen of de strijd met de elementen aangaan!

Wij gaan er vanuit dat jij wel tegen een stootje kunt en geven je in dit artikel een aantal tips over het hardlopen in de regen.

Wat kan je het beste dragen tijdens het hardlopen in een regenbui?

Misschien wel het belangrijkste vraagstuk bij het hardlopen in de regen is wat je wel of niet draagt tijdens het sporten in deze nattigheid. Ervaren hardlopers raden je aan om meerdere dunne lagen kleding te dragen. Deze lagen bewegen soepel met je bewegende lichaam mee en werken niet als een spons voor het regenwater. Draag nooit katoen, want dat absorbeert regenwater en transparatievocht, waarna het op je lichaam gaat schuren. Het dragen van een petje houdt daarnaast het water uit je ogen. Wel zo prettig!

Een op je neerplenzende regenbui verlaagd je lichaamstemperatuur al snel. Wanneer je gaat hardlopen in het voor- of najaar kan het verstandig zijn tenminste een laag thermokleding te dragen.

Val op in het verkeer tijdens het hardlopen in een regenbui

Omdat automobilisten hebben vaak beperkte zichtbaarheid bij nat, regenachtig weer hebben is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent. Draag reflecterende tape en knipperlampjes of een reflectievest om jouw zichtbaarheid te verhogen. Onderschat het belang van een opvallende outfit niet als er slecht zicht in het verkeer is. In onze online hardloopwinkel vind je een leuk aanbod hardloopvesten.

Draag geen elektronica bij je

Het is toch zonde als je Ipod of smartphone er als gevolg van waterschade de brui aangeeft. Draag deze accessoires dus alleen met je mee als je ze waterdicht kunt meedragen.

Op zoek naar meer hardlooptips over hardlopen in de regen?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *