Hardlooptips: Hardlopen in de regen

Afgelopen weekend viel de regen met bakken tegelijkertijd naar beneden. Het mag dan officieel zomer zijn, ik heb daar de afgelopen weken niets van gemerkt. Hardlopen in de regen is de realiteit op dit soort dagen.

Hardlopen in de regen biedt ook voordelen omdat de regen een verkoelend effect heeft op je lichaam. Het is rustiger op straat en je raakt minder snel oververhit.

Hardlopen in de regen en onweer

Het hoeft natuurlijk maar net wat harder te gaan regenen om je hele training in de soep te laten lopen… Waar miezer regen de optimale weerconditie voor een looptraining kan zijn is een stortbui dat zeker niet.

Hardlopen in een hevige regenbui kan best maar pas altijd op voor onweer. Ik kijk meestal eerst even naar de weersvoorspelling voordat ik bepaal of ik ga wel ga hardlopen.

Hardlooptips voor het hardlopen in de regen:

  1. Bekijk de weersvoorspelling.
  2. Draag een thermoshirt.
  3. Ruim zittende kleding gaat vervelend plakken op je huid.
  4. Draag geen katoenen kleding, want dat gaat schuren als het nat wordt.
  5. Gebruik je gezond verstand!

De energie om te gaan hardlopen als het regent is moeilijk op te brengen. Ik heb ook minder zin om te gaan sporten als het buiten regent. Als je eenmaal bent begonnen met hardlopen in de regen, dan maakt het niets meer uit. Ik maak mijn trainingen sowieso af.

Hardlopen in de regen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *