Denk altijd aan je vochtinname

Denk altijd aan je vochtinname

Hardlopen is een ideale manier om gezond te blijven, fit te worden en een gezond gewicht te bereiken. Als je graag wilt afslanken zal je merken dat je op het begin vooral vocht verliest en dat het wat langer duurt om vet kwijt te raken. Toch is het belangrijk dat je voldoende water blijft drinken. Ook als je niet de wens hebt om af te vallen, maar gewoon graag gaat hardlopen, is het belangrijk rekening te houden met je vochtinname. Te weinig drinken voor, tijdens en na de hardlooptraining is slecht voor je prestaties als hardloper en vergroot de kans dat je flauwvalt.

Laten we eens dieper ingaan op de vochthuishouding. Ruim twee-derde van ons lichaam bestaat uit vocht en zonder het drinken van voldoende water en waterhoudende dranken zouden we niet kunnen leven. Als je intensief aan het sporten bent raak je al snel veel water door middel van transpiratie kwijt. Dit moet dan zo snel mogelijk weer aangevuld worden, zodat je goed blijft functioneren. Al een paar procent minder vocht in je lichaam zorgt voor een snelle achteruitgang van je prestaties. En dat willen we natuurlijk niet!

Wij raden je dan ook aan om altijd een bidon gevuld met water mee te nemen als je gaat trainen. In onze online hardloopwinkel vind je handige hardloopriemen van Run & Move waar je bidons aan kunt meedragen, maar sinds vandaag verkopen wij ook een bidon die je aan je pols mee kunt dragen! Die bidon zit je niet in de weg, weegt niet te zwaar en voorziet je van water op het moment dat je het echt nodig hebt!

Klik hier voor de nieuwe polsbidon.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *