Circuito das Estações seizoenswedstrijd

Circuito das Estações seizoenswedstrijd

Zondagochtend, de wekker gaat om 6 uur.

 

Vandaag is het een vier seizoenen wedstrijd. Elk seizoen komt een keer langs. En niet alleen in Brasilia maar de club reist het hele land door, in totaal doen ze 9 plaatsen aan in Brazilië met het seizoenen formaat. 4 Seizoenen, 4 wedstrijden en 1 parcours.

Vandaag is de lente aan de beurt. De winter had ik gelopen en daarbij had ik het zwaar. Ik wist dat er wat heuvels in zaten maar het parcours was zo opgebouwd dat de eerste 5 kilometer naar beneden gaan en dan mag je die laatste 5 weer omhoog lopen. En dat laatste viel tegen.

 

 

Ondanks het vroege tijdstip is het duidelijk te merken dat de winter hier voorbij is. Het is warm. De winter kenmerkt zich hier door de droogte. Er is hier de afgelopen 4 maanden geen druppel regen meer gevallen. En doordat de zon redelijk laag staat en het ook eerder donker is, koelt het ’s nachts af tot een graad of 18. Die periode is nu echt voorbij.

 

De start is op tijd, 8 uur. En voor het eerst zijn de lopers verdeeld in een soort van startvakken. Bij de andere loop mocht je gewoon ergens bij de start gaan staan. En dat veroorzaakt soms nogal irritatie omdat de wandelaars ook gewoon vooraan gaan staan (bij een hardloopwedstrijd hier zijn er ook veel wandelaars). En omdat ik nu eenmaal zo ben ga ik in het startvak staan wat mij is toebedeeld op basis van mijn vorige wedstrijd.

Helaas had niet iedereen de indeling van de startvakken door maar het was in ieder geval een stuk beter dan de vorige keer.

 

het laatste klimmetje

De eerste 5 km gaan ontspannen (heuvelafwaarts), het parcours is ook niet zo heel spannend, na 5 km is er gewoon een retorno en loop je bijna dezelfde weg terug. Alleen het begin en het einde is iets anders.

op naar de finish

Na de 5 km draai begint ook het zware werk. De temperatuur is opgelopen tot een graad of 29, de wind komt nu van achteren en we gaan omhoog. Het eerste stuk omhoog, zit in een ronde die ik wel vaker loop. Toch valt die nu erg tegen en daardoor zie ik tegen de rest op. Maar wat water zorgt voor de nodige verkoeling en er is genoeg om naar te kijken waardoor ik wat meer afleiding heb en voordat ik het weet begin ik aan de laatste kilometer. Nu weet ik dat er in het laatste stuk nog een flinke klim zit en laat ik me daar niet meer door verassen. En inderdaad ondanks de warme temperatuur ben ik 39 seconden sneller dan de vorige keer en eindig ik in een tijd van 57,06. Ik ben er tevreden mee.

Op naar de loop van de zomer (8 december 2013).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *