Hardloop tips om snel af te vallen

Hardloop tips om snel af te vallen

Hardloop Tips: Zoutloos eten

Als je in twee dagen een kilo of meer wilt afvallen kan je bijna niets anders meer dan zoutloos eten. In veel van de voedingsmiddelen is tegenwoordig zout toegevoegd voor de smaak en de houdbaarheid te verbeteren. Eigenlijk heb je maar 2 gram zout nodig per dag, maar je krijgt er al snel een veelvoud van binnen door al deze additieven. Het zoutloos eten maakt het gemakkelijker voor je lichaam om vocht kwijt te raken. Zout houdt namelijk vocht aan. Een liter water staat gelijk aan een kilogram, dus je merkt al snel op de weegschaal dat je lichter bent geworden.

Hardloop Tips: 1000 calorieën per dag

Beperk je calorie-inname met ongeveer 1000 kilocalorieën per dag. Eet nog maar de helft van wat je normaal gesproken zou eten.Je denkt wellicht dat je jezelf dan al snel uit zal gaan hongeren, maar dat valt wel mee. Je kan best lang op reserves teren voordat je in gevaarlijke toestanden beland. Zolang je een gezond BMI score/ vetpercentage hebt dan kan je best een paar dagen aan calorie restrictie doen.

Een kilogram vetweefsel verliezen kost ongeveer  7.700 kilocalorieën. Een kilo vet levert het lichaam echter wel 9.000 kc aan energie. Een rekensommetje leert je dat als je als gemiddelde man 2500 kc per dag nodig hebt om op gewicht te blijven, je bij een forse calorie restrictie nog steeds enkele dagen bezig bent om een kilo af te vallen. De truc bij succesvol afvallen is dat je ook blijft sporten. Natuurlijk kan je niet altijd op dezelfde intensiteit blijven sporten, maar het blijven sporten levert meer op dan je denkt. Door te blijven bewegen voel je je niet alleen beter en verbrand je energie om te bewegen, maar je hebt ook nog een restverbranding of herstelverbranding om je lichaamsvoorraden en spierweefsel aan te vullen en te herstellen. De herstelverbranding kan ongeveer evenveel energie vereisen als de sportsessie die er aan voorging.

Langdurig gebruik van deze methode maakt je lichaam erg energie-efficiënt en geeft je alleen maar een moe gevoel. Zo snel als je weer normaal gaat eten zal je aan kunnen komen, doordat je lichaam te zuinig is geworden met de calorieverbranding.

Als je meer wilt lezen over tips om snel af te vallen, lees dan ook mijn artikel over Afvallen Door Te Gaan Hardlopen van 9 april.

Hardloop Tips!

3 Comments

 • isabeau Posted 6 mei 2011 19:15

  Hallo, ik heb een vraagje,
  Ik ben van de week begonnen met hardlopen…
  Ik doe elke keer dan ongeveer 200 meter joggen en dan 200 meter goed doorlopen.. en doe dit al met al half uurtje/3kwartier.. is dit goed wat ik doe want wil aantal kilo’s kwijt en als ik dit goed doe hoelan gaat het dan duren voordat ik het merk op de weegschaal ik doe dit minimaal 2x per weer..ik hoop op antwoord

  groetjes isabeau lemmers

  • Redactie Posted 6 mei 2011 20:13

   Bedankt voor je reactie.

   Uit je verhaal kan ik opmaken dat je voor het eerst begint met hardlopen. Als je lichaam niet gewend is om hard te lopen, is het begin erg zwaar. Je moet daarom rustig beginnen, en dat doe je gelukkig ook. De positieve kant van net beginnen met hardlopen, is dat je al snel erg veel progressie kan boeken.

   Ik raad je aan om het eerste schema van mijn gratis hardloopschema voor beginners te gaan volgen. Probeer je er strikt aan te houden, niet meer en ook niet minder lopen. Ik ben er zeker van dat je dan na enkele weken de getalletjes naar beneden ziet duikelen op de weegschaal.

   Kijk daarnaast ook zeker naar je voeding, hardlopen kan heel erg helpen bij het afvallen maar ‘ieder pondje gaat door het mondje’. Kijk maar eens rond op de website, ik heb al het een en ander geschreven over hardlopen en afvallen / voeding. Eventueel kun je te raden gaan bij een voedingsdeskundige. Binnenkort breng ik een hardlopen voor beginners programma uit, daar kun je alles in vinden mbt hardlopen en afvallen.

   Veel succes, en houdt ons op de hoogte!

   • Fred Sybesma Posted 12 maart 2012 20:10

    Ik heb mij ingeschreven voor de gratis MP3 instructie. daarna moest ik een link activeren maar daarna vond en zag ik niets meer. Alleen het bericht Oops!
    You have already confirmed that you wish to join the mailing list.
    Wat moet ik nu doen.

    Gr Fred Sybema

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *