Hardlooptips voor het hardlopen in de hitte

Hardlooptips voor het hardlopen in de hitte

Hardlopen in de hitte weer kan gevaarlijk zijn. Deze zomer valt dan misschien wel tegen als je naar buiten kijkt. Het zonnetje schijnt maar moeilijk door de wolken heen en op sommige dagen wisselt de ene regenbui de ander af.

Deze zomer heeft tot nu toe nog weinig zonneschijn en exotische temperaturen gebracht, maar wie weet krijgen we nog een mooie late zomer. Dit artikel is geschreven om je wat praktische hardlooptips te geven over het hardlopen in de zomer.

Hardlooptips Voor Het Hardlopen In De Hitte

Stel je het volgende voor… de zon schijnt fel, het is warm buiten en de thermometer begeeft het bijna met temperaturen van 25c en hoger. Jij bent het beu om in de hangmat te hangen en niets te doen. Je wilt bewegen en wel nu!

Een paar hardlooptips voor het rennen in de zon!
Bij het hardlopen in warmer weer moet je oppassen dat je niet oververhit of uitgedroogd raakt. Let er dan ook op dat je genoeg drinkt voor, tijdens en na de training. Smeer je in met zonnebrandcrème en ga niet hardlopen als de zon het felst schijnt. Bij voorkeur is het goed om juist ‘s-ochtends te gaan rennen of ‘s-avonds laat. De zon schijnt dan niet meer zo fel en het voelt aangenamer buiten.

Men zegt wel eens: “De morgenstond heeft goud in de mond.” Het beste is het om ‘s-ochtends vroeg te gaan rennen, omdat je dan nog de hele dag kunt genieten van de voordelen van het extra bewegen. Door hardlopen ga je immers meer verbranden, ook na het sporten om weer te herstellen! Daarnaast zal je je lekkerder voelen door de endorfine die je lichaam heeft aangemaakt als gevolg van het hardlopen.

Als je laat op de dag gaat sporten merk je minder van deze voordelen en zal je wellicht moeite hebben om in slaap te komen. Het is nou eenmaal al broeierig buiten.

Hardlooptips Ren Met Mate(n)

Het is warm buiten en je zult al snel gaan transpireren. Als je niet oppast vraag je net te veel van je lichaam en val je flauw of krijg je een zonnesteek. We raden je aan om met mate te gaan sporten. Het is echt niet erg als je op een warme dag minder lang gaat hardlopen of als je stukken rustiger aan doet. Het is al heel wat dat je überhaupt gaat sporten!

Voor de gezelligheid en veiligheid kan je samen met een loopmaatje gaan hardlopen. Je let dan op elkaar en tegelijkertijd blijf je gemotiveerd om de training af te maken!

Heb jij nou nog een paar hardlooptips, reageer dan op dit artikel!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *