Kleine stapjes vooruit na een loopblessure

Kleine stapjes vooruit na een loopblessure

Tijdens afgelopen Carnaval gleed ik uit en blesseerde ik mijn enkel, zoals je waarschijnlijk al weet. De laatste paar berichten gingen bijvoorbeeld over het gevolg van zo’n loopblessure en hoe je hier mee om moet gaan.

Zeg dat het nu twee maanden geleden is dat ik voor het laatst heb kunnen hardlopen. Bij de marathon van Rotterdam stond ik aan de kant terwijl vrienden en kennissen vol overgave aan het rennen waren om een mooi record neer te zetten. Dat voelde toch behoorlijk raar…

Herstel duurt jammer genoeg lang. De laatste paar procent herstel van een enkelblessure duren echt weken. Nog steeds is mijn enkel na een lange dag staan of veel lopen weer een beetje opgezwollen. Het verschil tussen mijn linker- en rechtervoet is dan echt te zien. Alle kleine pijntjes waren na zo’n vier weken al verdwenen, maar kwamen terug als ik probeerde te hardlopen of te lang liep.

Kleine stapjes vooruit en binnen no time loop ik weer een uur achter een stuk hard!

Sinds maandag heb ik de stoute schoenen (leuk die grapjes;)) aangetrokken en heb ik voorzichtig een paar minuten op de loopband gerend. Dit ging goed!! De dag daarna ging ik voor de grap mee op een salsa les, die toch stiekem wel erg leuk was om te doen. En moest hierbij ook veel gebruik maken van mijn zwakkere rechterenkel. Na het dansen merkte ik wel iets, maar gelukkig kon het weer.

Vandaag heb ik tien minuten aan een stuk hardgelopen en het verbaasde me dat mijn ademhaling nog redelijk op orde was. Yes, dat is gelukkig niet te erg achter uitgegaan. Geen last van mijn enkel meer, dus ik kan weer rustig beginnen met het opbouwen van mijn looptrainingen. Al vind ik het te tricky om al te gaan trainen voor de Marathon van Amsterdam. Eerst maar rustig aanvoelen wat veilig en verantwoord lijkt.

Wat zijn jouw ervaringen -pechverhalen mag je gerust delen- met het herstel na een loopblessure?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *